• 瀏覽: 6,778
  • 回覆: 102
引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2017-4-8 11:54 AM 發表
香港民主發展,一班流氓去聲討流氓中共

爭所謂"真普選"但根本心目中無心儀的特首,同港女爭戀愛自由,不過無人追,無目標,4.50歲仲單身要"紫微"一樣甘可憐

香討一班詞窮打手,見有人發帖持平論事,一 ...
支持師兄屌9大陸能!

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-8 12:46 PM 發表

師兄都好野喎,搵幾千都夠洗。搵咁少右可以吹到搵幾十萬一個月咁,勁!唔係網上搵食,side晒。
聰明人,十幾廿萬唔係實數來的,半年都淨賺都6-7 萬,4年乘出黎有無可能得廿萬咁少丫?半年6-7萬,用一般利率/股息率/回報率計一計,你知唔知要幾多資產先做到呢個數?

天安門母親寫死幾多人又唔識數,簡單乘數又唔識,投資利率又唔識。白痴當有趣

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-8 12:49 PM 發表

支持師兄屌9大陸能!
就系,香港討論區,顧名思義就系香港人論香港事

引用:
原帖由 shu7 於 7/4/2017 09:38 發表

hahahaaa, 最好笑年年六四都話血染天安門, 個個好似死老豆死老母搵山拜... 都唔知拜邊個

1)天安門母親刨地三尺先搵到三百個, 仲要事後失蹤自殺都入中共數。但都算, 你睇下有幾多人報自己死係天安門? 唔使求證 ...
講得好有道理,不過黃絲會唔敢面對現實,再次歪曲抹黑。

引用:
原帖由 食指 於 7/4/2017 22:31 發表

on9,以爲謊言講一千次就會變真.
算吧,啲人無得救,以為直理等於聲大夾惡,日日重複。

用返佢地邏輯,佢地日日食飯,變咗飯桶!

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 8/4/2017 06:54 發表

最大問題唔係有金主, 凡事都有金主。即使要話無金主, 班民主鬥士自己都唔信 - 最大問題係鬥士唔知金主想點。更甚者係就算知, 都要玩落去。
佢地唔信有金主唔出奇,因為多數係由細被父母縱壞嘅小學雞,大咗之後以為乜嘢都係天跌落嚟就有,唔洗自己努力。

叫佢地請佔領人士一人一包紙包飲品,恐怕都無能力。

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-8 12:55 PM 發表

聰明人,十幾廿萬唔係實數來的,半年都淨賺都6-7 萬,4年乘出黎有無可能得廿萬咁少丫?半年6-7萬,用一般利率/股息率/回報率計一計,你知唔知要幾多資產先做到呢個數?

天安門母親寫死幾多人又唔識數,簡單乘數又唔 ...
搬定龍門未?

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-9 10:25 PM 發表

搬定龍門未?
你去讀完書先

理財呢家野,你有排都唔會明

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-10 05:16 AM 發表

你去讀完書先

理財呢家野,你有排都唔會明
搬定龍門啦嗎!理財我當然唔明啦,但你吹牛吹到出宇宙就係人都睇到啦。一時右話大陸好,痴埋大陸有幾SO,完來係一個月搵三五千就叫好。好心你就正正經經腳踏實地搵份工都好過E家係網上做D陰質野啦!

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-10 10:54 AM 發表

搬定龍門啦嗎!理財我當然唔明啦,但你吹牛吹到出宇宙就係人都睇到啦。一時右話大陸好,痴埋大陸有幾SO,完來係一個月搵三五千就叫好。好心你就正正經經腳踏實地搵份工都好過E家係網上做D陰質野啦!
話你唔識原來真係唔識。溫左書未丫?

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-10 10:57 AM 發表

話你唔識原來真係唔識。溫左書未丫?
重係到玩緊閃避球,真失敗,晒我時間。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-10 11:01 AM 發表
重係到玩緊閃避球,真失敗,晒我時間。
失敗過你5毫都要羨慕人?

引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2017-4-4 02:48 PM 發表
額,六四平反左?

No!

由1989年至今,全球華人最成功協助共產黨平反六四的行動,就系香港之前的占中行動

唔明?你唔明唔緊要,好多老一輩心裡有數

1989年中國學生運動,香港好多人主要系睇電視 ...
https://youtu.be/GwKx02ClIA8
冇屠城wo

[ 本帖最後由 topwai~威威 於 2017-4-10 12:08 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]