• 瀏覽: 6,782
  • 回覆: 102
引用:
原帖由 shu7 於 2017-4-7 09:38 AM 發表
hahahaaa, 最好笑年年六四都話血染天安門, 個個好似死老豆死老母搵山拜... 都唔知拜邊個

1)天安門母親刨地三尺先搵到三百個, 仲要事後失蹤自殺都入中共數。但都算, 你睇下有幾多人報自己死係天安門? 唔使求證, 你講我就信, 都係得幾個

2)邊個講大話? 袁木求愚?  袁木話天安門冇死人, 木樨地死左二三百, 結果我地電視cut頭cut尾, 只係睇到佢話冇死人, 邊個咁x賤又有權剪片? 仲唔係我地偉大ge妓者新聞從孽員? 睇番天安門母親死難者名單ge人數死傷地點, 袁木竟然冇講大話, 我地欠袁木一句道歉!

3)柴玲果個咩「睡夢中係帳幕被坦克壓死」ge大話都講得出口, 而我地當年腎上腺素上升竟然又會信(其實果時點可能有人瞓得著), 真係超級白痴! 所謂一次不忠, 百次不用, 我地好應該信中共, 唔信民運分子!

4)中共話民眾去到木樨地同軍警衝突引發開槍, 唔好理係唔係事實, 而天安門母親死難者名單中ge「無辜受害者」, 不乏「食完飯經過」, 「一直留係屋企但聽到槍聲就出去睇下」,又或者「係屋企聽到槍聲伸個頭出窗口望下」, 我覺得悲哀, 但冇得好怨

5)我記得其中有幾個死難者大約係咁講, 兩對情人再加朋友合共五人左右, 又係揀呢種時候去夜街, 遇上軍警, 兩個女ge嚇得趴地定跪地「求饒」, 得以不死, 但男ge就死左。我睇完只係知道, 只要依照軍警指示係可以平安無事, 非常正常, 你試下係美國對住d警察, 後果都係一樣(你住法國就算係屋企差人都可以衝入屋見到你就開槍)
無錯, 亦令人啼笑皆非係, 民眾受傷/屍體相唔夠數, 指住解放軍受傷相片話係解軍屠殺平民 - 又白裇又綠褲又皮鞋, 慘得過又會有人信。

引用:
原帖由 食指 於 2017-4-8 01:44 AM 發表

共產黨口號有誇張成分有咩咁奇?
全世界有邊個政黨、公司、宗教團體嘅slogan冇誇張成分?

爲人民服務系講共產黨嘅一個目標、口號
只會兩個字系你呢類人自己加嘅,夠無恥
但你就公然講 ...
原來當年共產黨真係動用軍隊屠殺手無寸鐵既學生。共產黨確係豬狗不如。我同好多大陸朋友受大陸政府洗腦重以為六四政府無殺過人tim,原來係大陸政府封鎖新聞,搵五毛在網上發放假資訊意圖篡改歷史,隱藏共產黨既惡行,洗年青一代既腦。唔怪得之問大陸年青一代六四係乜佢地都唔知啦!真係多兄師兄提醒。

引用:
原帖由 銅鑼灣原居民 於 2017-4-7 08:36 PM 發表

仲有一件奇事,當時想左好多年都唔明,估計香港好多人同我一樣

就系好經典果件事

一個穿白衣男子.大街上以身檔坦克,一夫當關,幾架坦克左閃右避,我當時就非常奇怪,班獸軍(27軍)連無辜學生都屠殺,點 ...
果個一定係軍人,係到指揮交通

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-8 02:35 AM 發表

原來當年共產黨真係動用軍隊屠殺手無寸鐵既學生。共產黨確係豬狗不如。我同好多大陸朋友受大陸政府洗腦重以為六四政府無殺過人tim,原來係大陸政府封鎖新聞,搵五毛在網上發放假資訊意圖篡改歷史,隱藏共產黨既惡行 ...
認為中共64無殺過人得一班人 - 比美金派洗腦的
慘得過同一班人比美金派洗多轉, 相信中共64殺幾萬人。

能夠比美金洗兩轉, 個腦唔知仲剩番D咩呢?

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-8 02:44 AM 發表

認為中共64無殺過人得一班人 - 比美金派洗腦的
慘得過同一班人比美金派洗多轉, 相信中共64殺幾萬人。

能夠比美金洗兩轉, 個腦唔知仲剩番D咩呢?
唔係冇,右唔係幾萬。咁其實中共64殺左幾多無辜既人呢?咁係二萬九定二千九呀?真係好想知。師兄咁清楚,唔係學生就一定係平亂軍人。
我都想好似中聯辦 OR 民建聯俾錢去投票D人咁有人俾錢我,洗我腦,重係美金,你話幾爽 OR 好似D五毛咁,有人俾錢佢地上討論區推下PO,亂9咁噏野砌下生豬肉右有錢收,你話幾好,可惜毛都冇條呢。師兄如果有門路,唔該介紹下。需然冇人格重好賤格tim,但最少都有個錢落袋。只要肯努力夠冇人格,一定可搵好多錢,努力呀,各位!

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-8 05:19 AM 發表

唔係冇,右唔係幾萬。咁其實中共64殺左幾多無辜既人呢?咁係二萬九定二千九呀?真係好想知。師兄咁清楚,唔係學生就一定係平亂軍人。
我都想好似中聯辦 OR 民建聯俾錢去投票D人咁有人俾錢我, ...
你自己去天安門母親網頁數下有幾多, 貼埋比你都唔識數?

另外, 邊個會比錢你, 美金黨淨係最頂頂果幾個AV仁之流有錢收, 你只有被洗腦的份。我? 我無5毛咁cheap, 拍住國內公司三、四年下來坐響屋企唔郁已經賺左十幾廿萬, , 剛剛半年又有6、7萬進帳, 如果唔係我邊有咁多時間上黎掃盲

你連賺少5毛都要羨慕, 我都幾鄧你可憐。

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-8 05:29 AM 發表

另外, 邊個會比錢你, 美金黨淨係最頂頂果幾個AV仁之流有錢收, 你只有被洗腦的份。我? 我無5毛咁cheap, 拍住國內公司三、四年下來坐響屋企唔 ...
樂見真相。
佔中活動如果無金主撞動,邊有咁多食物,飲料,帳篷,煙仔,供應。領頭者也有酒店住宿作後援,民間活動?有無咁多水,射足70多日?

引用:
原帖由 泉船 於 2017-4-8 05:54 AM 發表
樂見真相。
佔中活動如果無金主撞動,邊有咁多食物,飲料,帳篷,煙仔,供應。領頭者也有酒店住宿作後援,民間活動?有無咁多水,射足70多日?
最大問題唔係有金主, 凡事都有金主。即使要話無金主, 班民主鬥士自己都唔信 - 最大問題係鬥士唔知金主想點。更甚者係就算知, 都要玩落去。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-8 02:35 AM 發表

原來當年共產黨真係動用軍隊屠殺手無寸鐵既學生。共產黨確係豬狗不如。我同好多大陸朋友受大陸政府洗腦重以為六四政府無殺過人tim,原來係大陸政府封鎖新聞,搵五毛在網上發放假資訊意圖篡改歷史,隱藏共產黨既惡行 ...
一個大話畀人拆穿之後,馬上裝話題,不過仍然系講大話...果然豬狗不如...
洗腦嘅系你班撚樣同支聯會,老屈大陸政府話冇死人。
六四殺人?有,畀d暴民殺死嘅軍警都有
手無寸鐵?算撚數罷啦你...

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-8 06:54 AM 發表

最大問題唔係有金主, 凡事都有金主。即使要話無金主, 班民主鬥士自己都唔信 - 最大問題係鬥士唔知金主想點。更甚者係就算知, 都要玩落去。
無意見。只不過覺得有錢使得鬼推磨。

圍威喂更是潮流。

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-8 05:29 AM 發表

另外, 邊個會比錢你, 美金黨淨係最頂頂果幾個AV仁之流有錢收, 你只有被洗腦的份。我? 我無5毛咁cheap, 拍住國內公司三、四年下來坐響屋企唔 ...
原來師兄好似譚惠珠咁為國家"服務"就有國內"公司"過水,明白了。師兄一定唔cheap,連邊個有錢收都知,一定識好多內幕人士,個人頭腦右醒,搵錢右多,哈哈哈! 唔好意思,真係好難忍。
不過三四年至有十幾廿萬,之係一年有三至五萬,一個月至有三至四千蚊,師兄你係咪攞緊綜緩呀 要慳D洗啦。洗唔洗接済你呀?做五毛都唔會搵咁少喎?

就系占中令我明白"手無寸鐵"的定義

當時發展中環前線,推進到皇后像廣場附近,我有份試推鐵馬,測試穩唔穩陣,場中有齊保護衣,豬嘴口罩,竹干,鐵支,仲未計黃飛鴻常用武器(長雨傘)

香港民主發展,一班流氓去聲討流氓中共

爭所謂"真普選"但根本心目中無心儀的特首,同港女爭戀愛自由,不過無人追,無目標,4.50歲仲單身要"紫微"一樣甘可憐

香討一班詞窮打手,見有人發帖持平論事,一定先扣你帽子話你五毛(大陸政治手法,扣帽子),可惜言詞中透露了自己原來就系大陸仔,可能中國發展期間做唔少污槽事,賺污槽錢然后移民逃落香港,唔敢返大陸,所以最樂于見大陸亂香港衰,佢自己好就得

一句話,你大陸L就咪L多嘴我地香港事啦

引用:
原帖由 你個章 於 2017-4-8 11:27 AM 發表

原來師兄好似譚惠珠咁為國家"服務"就有國內"公司"過水,明白了。師兄一定唔cheap,連邊個有錢收都知,一定識好多內幕人士,個人頭腦右醒,搵錢右多,哈哈哈! 唔好意思,真係好難忍。
不過三四年至有十幾廿萬, ...
有d野,你有排唔會明,讀完書先la

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-4-8 12:27 PM 發表

有d野,你有排唔會明,讀完書先la
師兄都好野喎,搵幾千都夠洗。搵咁少右可以吹到搵幾十萬一個月咁,勁!唔係網上搵食,side晒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]