• 瀏覽: 6,777
  • 回覆: 102
額,六四平反左?

No!

由1989年至今,全球華人最成功協助共產黨平反六四的行動,就系香港之前的占中行動

唔明?你唔明唔緊要,好多老一輩心裡有數

1989年中國學生運動,香港好多人主要系睇電視同報紙傳媒,人講乜,就信乜,以前無乜香港人得閑無事去北京玩,又未有互聯網,幾千里遠地方,有天眼通都失靈啦

呢次點解共產黨對香港占中甘低調,因為泛民居然幫左手平反,真系thank you

https://www.youtube.com/watch?v=kQ8gBhil7io

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-4-4 02:54 PM 發表

你搞錯了!

1989年中國法官、公安、人大政協等支持和平公民抗命「佔領天安門」!
中國法官、公安、人大政協等比你們更清楚「佔領天安門」得到全民支持.
所以「佔領天安門」和佔中不能相同比較.
1989年中國 ...
米玩啦

呢壇野一早知道系外國聯同中國共產黨非執政派系煽動學生

同香港一Q樣

最后受苦系老百姓,系被動,被拉去沖人數的和平大學生

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-4-4 03:15 PM 發表

中國法官、公安、人大政協等非執政派?
中國法官、公安、人大政協等比你們更清楚「佔領天安門」得到全民支持.
只是你不接受問題在於中共.
1989年中共屠殺人民已成事實, 歴史不會因奧運/發展經濟/WTO/人民幣升值 ...
你瞓L醒未?

非執政派系唔可以做公務?

共產黨裡面幾多派系你知道嗎?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-4-4 03:23 PM 發表

咁中共仲唔拉政協非執政派?
你瞓L醒未?

非執政派系就拉?

六四后幾多政客馬上轉舵向黨中央表明忠心,幾多人馬上扮傻,你又扮唔得

你望清標題,我帖系香港本土政治討論,你法輪功咪玩我帖

六四呢單嘢,我當年慷慨激昂咁全盤反對。多年沉澱,我依家嘅諗法係:我反對如此鎮壓,不過我理解點解當時領導人要如此鎮壓。如果角色轉換我做國家領導人,我都會用同樣方法處理。我諗唔到有任何其他實際可行嘅方法可以處理到當時嘅狀況。我話係實際可行,唔好同我講政黨落台呢類荒謬嘅無可能嘅方法。

又係呢啲共膠邏輯,兩件事都唔同背景。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-4-4 04:15 PM 發表
又係呢啲共膠邏輯,兩件事都唔同背景。
牌面學生運動

多謝國王兄指正錯別字

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-4-4 03:38 PM 發表

政協支持和平公民抗命「佔領天安門」=向黨中央表明忠心?
你唔夠人講就話人法輪功!
無得比?香港占中,咪一樣有法官,公安,同政治人物支持,亦一樣有市民支持,不過系部分市民

你貼果大壇野,你唔系話自己整,無其他勢力支持下話

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-4-4 04:42 PM 發表

咁你貼大批法官,公安著制服佔中圖出來才說吧!
我得閑放假先出下帖,仗義執言,點似你貼圖有錢收甘爽

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]