• 瀏覽: 40,706
  • 回覆: 360
  • 追帖: 3
三星嘅創新已經超越蘋果,變成行業嘅領袖,以大陸嘅思維,似乎係永遠都唔會追到,下一個五年,當工廠慢慢搬離大陸,大陸冇得再抄技術時,大陸會輸得好慘。可惜即使我不斷喚醒大陸人唔好無原無故自high, 但係始終都係冇用,三星已經去到另一個層次, 大陸人仲係舊世界到自high

咁都有得J……佩服。

去過各地電訊既EXHIBITION 及 CONFERENCE..
都知道韓國仔只係玩手機,
但電訊設備,如光纖,路由器,無線電基站,大型交換機等等..
中國在市場佔有率及技術上,已經進佔全球最高位置...

note 7 爆到杏家橙及回收

自IPHONE 3 成功面世
到ip4 正式成熟以來
智能電話係無革命性既創新

三叔蘋果只係不斷MON/鏡頭/ROM/RAM 大D 靚D 快D
什麼人面識別, 指紋鎖, NFC, 曲mon, 曲邊mon etc 都只係花臣野
智能電話既實際應用無改變過
可見智能電話發展已到盡頭

下一個5年, 可能就係智能眼鏡既天下

關文化咩事?

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-30 09:30 AM 發表
到ip4 正式成熟以來

三叔蘋果只係不斷MON/鏡頭/ROM/RAM 大D 靚D 快D
什麼人面識別, 指紋鎖, NFC, 曲mon, 曲邊mon etc 都只係花臣野
智能電話既實際應用無改變過 ...
Function 用得着幾多?

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-30 01:15 AM 發表
三星嘅創新已經超越蘋果,變成行業嘅領袖,以大陸嘅思維,似乎係永遠都唔會追到,下一個五年,當工廠慢慢搬離大陸,大陸冇得再抄技術時,大陸會輸得好慘。可惜即使我不斷喚醒大陸人唔好無原無故自 ...
對,真係唔好『抄』三星

三星集團「皇太子」李在鎔與4名高層 涉行賄正式被落案起訴

韓國特檢組今日(28日)正式起訴李在鎔及另外4名三星高層。4名高層包括三星企業戰略規劃部副會長崔志成(Choi Gee-Sung)、戰略官張忠基(Chang Choong-ki)、體育戰略主管黃晟洙(Hwang Sung-soo)和三星電子社長朴商鎮(Park Sang-Jin)。

李在鎔捲入涉及總統朴槿惠的貪腐醜聞,預料事件會進一步打擊三星集團的聲譽。

https://www.hk01.com/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/74843/%E4%B8%89%E6%98%9F%E9%9B%86%E5%9C%98-%E7%9A%87%E5%A4%AA%E5%AD%90-%E6%9D%8E%E5%9C%A8%E9%8E%94%E8%88%874%E5%90%8D%E9%AB%98%E5%B1%A4-%E6%B6%89%E8%A1%8C%E8%B3%84%E6%AD%A3%E5%BC%8F%E8%A2%AB%E8%90%BD%E6%A1%88%E8%B5%B7%E8%A8%B4

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-30 09:30 AM 發表
到ip4 正式成熟以來

智能電話既實際應用無改變過 ...
你睇左先comment la, 人地個思維已超出硬件,人地改變緊未來。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-30 12:38 PM 發表

你睇左先comment la, 人地個思維已超出硬件,人地改變緊未來。
吹乜撚野思維都係marketing 野

實際改變生活-比如fb 平行時空,相機食先,whatsapp 多過講電話呢一級

三叔有乜思維?

Samsung Dex, 同埋優化VR同全景360技術,絕對係行業先驅者,將來大家透過VR會做到好多野,而大陸只能在後面抄,但相信軟件部份係永遠追唔上

之前入左部華偉,本來想買三叔,俾個sales係咁吹華偉係歐洲點勁,朋友右話佢係中國手機一哥,唔似小米咁柒,加埋果牌三叔碌7係咁爆,見外型幾好,價錢幾低,咪買部試下,但用左半年,除左價錢,無論功能同穩定性都差三叔 OR iPhone一皮,一分錢一分貨,無得呃。不過佢點都好過小米。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-30 12:56 PM 發表
Samsung Dex, 同埋優化VR同全景360技術,絕對係行業先驅者,將來大家透過VR會做到好多野,而大陸只能在後面抄,但相信軟件部份係永遠追唔上
仲講,快啲all in 三叔啦

信埋啲吹水“ 好多野”

唔怪得話薯片叔可以修補社會撕裂都有人信

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-30 01:20 PM 發表

仲講,快啲all in 三叔啦

信埋啲吹水“ 好多野”

唔怪得話薯片叔可以修補社會撕裂都有人信
呢個帖其實主題係話比大陸人聽新時代又好快降臨,但大陸連舊技術都仲差人好多,再自high好快變第三世界國家

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-30 01:24 PM 發表

呢個帖其實主題係話比大陸人聽新時代又好快降臨,但大陸連舊技術都仲差人好多,再自high好快變第三世界國家
你話比大陸人知,好快會支爆咪得囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]