• 瀏覽: 1,046
  • 回覆: 9
當年佔領運動,好多學生被泛民、教畜洗腦變成黃絲,被煽動參與違法佔中。但當時有部分學生,年紀還小(當時正就讀小學、初中),逃過被洗腦的一劫。

今次特首選舉,我先前還以為好多中學生都不會太關注特首選舉。直到選舉結果公布後,我看到不少初中、高中的學生在ig、fb等途徑發布表示對林鄭當選不滿的貼文。我非常驚訝,頓時才發現原來黃絲傳媒、教畜已經潛藏於學界很久,成功地向90後及00後洗腦(請記住現在大部分中學生都是00後!)。好多高中、初中學生一直以來都不留意時事,亦沒有支持過佔領黃絲和本土運動,但今次都因為被朋輩、教畜同黃絲傳媒"抹黑林鄭"的政治洗腦,盲目認為"曾俊華好好而林鄭好差",盲目地對林鄭產生負面感覺。

觀乎反對派一路以來的作風,他日如果反對派搞任何政治抗爭,可能又會再號召學生參與,而且呢班學生可能係第一次參與運動(因為當年佔領還小,咩都吾知無參與到)。原理假設:泛民對學生灌輸"林鄭差"的偏見政治意識,令到中學生對林鄭產生偏見及不滿,再利用中學生對林鄭的不滿,來號召學生政治抗爭。至於泛民會通過甚麼政治話題炒起如反國教的大型學生政治運動?其實都不重要的,只要反對派話呢個"抗爭"係由於對林鄭的不滿,相信就可以叫到班"盲反林鄭"的學生。

*聲明:以上資訊由HKBRDA新聞通即時提供。本用戶(UID:5230284)對以上資訊的真實性、完整性及立塲等,均不負上任何法律責任。
學生一直都是最易被煽動的一撮人
犯民話否決政改,黃屍就連自己既1票都唔要
犯民話lesser evil係神,黃屍就當薯片係神甘拜
哈哈,而家市民又要繼續跟犯民做反對派啦

引用:
原帖由 lingfordliu 於 2017-3-28 01:36 AM 發表
學生一直都是最易被煽動的一撮人
犯民話否決政改,黃屍就連自己既1票都唔要
犯民話lesser evil係神,黃屍就當薯片係神甘拜
哈哈,而家市民又要繼續跟犯民做反對派啦
最大問題係,泛民黃絲再下一成,成功向新一批(00後)洗腦。
我本來希望泛民黃絲只係洗腦到90後,00後可以逃避一劫。可惜事與願違,去到2005年前個批00後(大約初中),都已被泛民黃絲的「反林鄭」政治洗腦。而呢批00後,之前並非黃絲,對政事又不熱衷。換言之泛民黃絲又成功拓展市塲。

真係好可憐!

動機就是, 想香港越亂就越容易奪權。

大學都係喜歡睇外表。

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2017-3-28 12:23 PM 發表
大學都係喜歡睇外表。6670402 6670403
原來廢青讀唔多年書,揀賢能同低學歷人士一樣咁單純,只係睇識唔識做show。

Btw學界咁多廢青,就算係支持林鄭都唔夠膽出聲,因為會被「黃衞兵」批鬥,甚至會被出賣放上「連燈」起底。

現今年輕學生,被學者學棍,用其手上學分,威脅,利誘,賄賂,各種手段配合他的喜愛!
以學生來説,學分比金錢更重要。
所以不應讓學者學棍戴領學生走出校園,作出違法行為。

引用:
原帖由 克人憎 於 2017-3-28 12:53 PM 發表
現今年輕學生,被學者學棍,用其手上學分,威脅,利誘,賄賂,各種手段配合他的喜愛!
以學生來説,學分比金錢更重要。
所以不應讓學者學棍戴領學生走出校園,作出違法行為。
依家連當年無支持佔中ge中學生都被洗腦反林鄭

引用:
原帖由 beacon2222 於 2017-3-28 01:31 PM 發表

依家連當年無支持佔中ge中學生都被洗腦反林鄭
因通識科戴出校園,
最重要提醒人,三思後行,唔好跟人做出違法行為!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]