• 瀏覽: 4,209
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 pchiu888 於 2017-3-26 09:50 PM 發表
如果今天係一人一票選特首,我諗只有林鄭同葉劉比你揀
exactly

你有無了解清楚831這個架框?在這個框架下,曾生是不會入到第二輛,同依家的結果是一模一樣,唔同的地方係,林鄭唔係得票777,可能會幾成777,777而已。

引用:
原帖由 elecrazy 於 2017-3-27 01:46 AM 發表
你有無了解清楚831這個架框?在這個框架下,曾生是不會入到第二輛,同依家的結果是一模一樣,唔同的地方係,林鄭唔係得票777,可能會幾成777,777而已。
你係咪被洗左腦??
831框架下,選委必須最少要投兩票
即係話建制投完1票比林鄭,另一票要投俾薯片啊
3個人參選,薯片同林鄭過600不難既事
之後就係香港市民決定誰人去當特首啊
醒下啦

引用:
原帖由 pchiu888 於 2017-3-26 09:50 PM 發表
而家事實係葉劉連120票都無
第1輪都入唔到,更枉論第2輪啦

引用:
原帖由 lingfordliu 於 2017-3-27 01:54 AM 發表

你係咪被洗左腦??
831框架下,選委必須最少要投兩票
即係話建制投完1票比林鄭,另一票要投俾薯片啊
3個人參選,薯片同林鄭過600不難既事
之後就係香港市民決定誰人去當特首啊
醒下啦
到時會推葉劉/ 其他plan b 欽點人落黎
未輪到薯片

不過我當初係讚成袋住先,起碼今日可投777對家,或白票抗議

引用:
原帖由 理想王子 於 2017-3-27 02:55 AM 發表

未輪到薯片

又唔係唔比你參選選委 點解個個有水晶球

如果胡鬚曾連建制選委既第二票暗票出閘票都拎唔到 學乜人講光譜闊丫又?

引用:
原帖由 ac_fc 於 2017-3-26 08:44 PM 發表
今天我們選民是主角
今天的特首是民望最高。。。雖然我不同意。。。的薯片
今天薯片選不到,是泛民的錯?
泛民根本就就想有這様的結果。。。林鄭當選
咪on9,到時入唔到閘

泛民否決831絶對是損害香港人選特嘅權利!
如果831通過,就算是袋ㄧ世又如何?!今次泛民雖然只得3百幾票,但未來可以繼續在各個界別增取更多票,ㄧ樣可以達到目的!
反對政改就可繼續維護小圈子利益,不要忘記泛民都係小圈子的部份!

引用:
都係得三個人,可能要兩輪後才當選。

引用:
原帖由 理想王子 於 2017-3-27 02:55 AM 發表

未輪到薯片

葉劉連120票都無,唔使諗佢
Plan b都無用
幾多侯選人,選委就有幾多暗票可以投
薯片有泛民加建制撐,一定係最高票
你一定有得投佢

引用:
原帖由 范秋生 於 2017-3-26 09:12 PM 發表
如果1人1票  ,曾生入唔到閘,第二輪就out
你比人洗左腦嘞!
選委有多過一票提名架,薯片係有可以入閘

引用:
係你自己諗?定係聽人講

引用:
原帖由 stp571 於 2017-3-26 09:52 PM 發表

假設你屋企人幫你搵老婆俾你簡,你簡唔簡
你老㜑話嫁你係要殺你父母,係咪都-、要娶

薯片佬會被爛果報鬧到豬狗不如,話佢係係國安局派來港的潛伏特務
總之如果唔係lai痔英委任加持就無人代表民主無人可以做特首,做持首就要等佢lai完美國佬痔瘡收到order先得

泛民自己攞黎!成班廢柴攪民主,攪本土意識,但反而對著自己干!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]