• 瀏覽: 31,902
  • 回覆: 343
  • 追帖: 3
選舉結果都會係一樣,

831決定係,只可有2-3人出閳,

仲要得提委會過半數,

親中方的人方係佔了超過半數,

沒有中方支持的人不可能會出到閳,

係[明票]提名,商界邊個夠膽明反中央?

咁就唔會有曾及胡出到閳,

若果係咁就係689同林鄭,

最多有可能給你的葉劉,

給你一人一票三選一。

果結果好可能係689連任,

就算係都只係一樣林鄭當選,

或者換個葉劉俾你。

到時佢仲要話自己係民主代表,

做咩都話人民選佢出黎做的,

包括23條,任何政策基建。

咁鐘意有[投票排隊]的動作,

自己整個箱落屋企樓下入票投飽佢,

我地要的係真係有選擇的選舉,

那選擇就係向中央中共說[不],

不同意中央給香港內容事務的決定,

衣個至係一國兩制,

除國防同外交之外的,

所有內部事務由香港人自己決定。

唔明的番出去

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-3-25 08:53 PM 發表
選舉結果都會係一樣,

仲要得提委會過半數,

...
唔使守法?

防止香港獨立嗎係國防囉.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-3-25 09:11 PM 發表

幾時叫解剖軍出來屠殺港人啊?
從來冇男屍左狗叫過解放軍出來屠殺港人.

只聽到黃屍西奴美狗法輪港獨L叫解放軍殺到黎叫左三十多年,

企街大喊天滅中共又喊左廿九幾年.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-3-26 12:21 AM 發表

你如何肯定 如果港人繼續爭取獨立,解剖軍不會出營屠殺港人?
你代表黃屍西奴美狗法輪港獨L好啦.
不要代表港人.

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-3-25 08:53 PM 發表
選舉結果都會係一樣,

仲要得提委會過半數,

...
但係你又好有興趣小圈子選舉,仲發表選前分析。

中央見你咁開心,點忍心吾俾你玩?

其實689講明唔選,選委可以提名佢?

葉劉提名戰已輸左俾林鄭,點都冇得出閘,正如傑布布殊同特朗普唔會一齊出閘一樣

胡官牌面上輸9成,建制可能搵佢陪跑,如果民主300+肯all in出閘唔難,長毛同樣道理

薯片情況有啲複雜,如果佢唔係咁反骨,要拎到建制配票都唔難

所以如果831通過,出閘會係林鄭+胡官/薯片/長毛(3選2)
唉,我想選長毛ka ma

樓主提到23條,如果薯片當選即刻立23條,可唔可以話係民意

引用:
選舉結果都會係一樣,

仲要得提委會過半數,

...
咩都你up晒,hea曾而家都出到閘831有咩可能出唔到?除非飯民另有算盤

引用:
不同意中央給香港內容事務的決定,

衣個至係一國兩制,

除國防同外交之外的,

所有內部事務由香港人自己決定。

唔明的番出去
對一國兩制及基本法的理解完全錯誤
所以是你不明

所以根本就證明好多on9仔唔知831係咩就盲撐,

咩長毛可出閘,曾出唔出到要睇泛民。

831,

1.只可以有2-3候選人,

有咩方法限?你教我。

2.一候選人要有過半「明票」提名,

3.一個選委可提名2至3人,

衣個世界係做唔到「暗票」提名架,

亦都無可能係暗票一人投三票暗票,

明票有人會反中央選泛民支持的人?

唔怕秋後算帳?

你咁都諗唔明唔怪得話要支持精英政治,

因為根本就係咩都唔知的白痴。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-3-26 07:48 AM 發表
所以根本就證明好多on9仔唔知831係咩就盲撐,

咩長毛可出閘,曾出唔出到要睇泛民。

831,

1.只可以有2-3候選人,

有咩方法限?你教我。

2.一候選人要有過半「明票」提名,

3.一個選委可提名2至3人,

衣個世界 ...
係你連基本法都唔知係度盲反啫。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]