• 瀏覽: 26,923
  • 回覆: 415
  • 追帖: 5
算吧啦,整個台灣都無ㄧ個似樣的人......香港ㄧ久樣......淋病月我做凸手

咁快就忍唔到

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 07:03 PM 發表

最少,如果佢唔改善,佢/民進黨都唔駛指望可以連任。
你以為姐,只要顏色正確,一樣連任!

台灣同香港都已經培養出左一批食政治飯嘅人,不求對社會的實質貢獻,只求有一批人支持,用盡任何方法去博得宣傳,然后博取進入體制,制造更大聲響造成更加宣傳,奪取更加多的資源。不錯,對香港來講,或者這些人不會成為主流,但卻是社會制度的牛破癬,除之不盡。。。香港人好自為之。

引用:
原帖由 theharbourside 於 2017-3-25 08:18 PM 發表

我是爭取現時的領導人永遠連任,只有他們才會帶領國家繼續繁榮,即使他們有退位的一天,由他們選出的繼任人延續現時領導人的路線。因此,我堅決反對師兄取代習主席擔任領導人,而師兄的言論已經是屬於顛覆國家政權
咁用民主制度完全無問題架喎!
只要好似英國咁,首相可以多次連任就得啦!
你可以次次都投佢票..............

條路係自己揀,自己受番好正常

引用:
原帖由 sng850 於 2017-3-25 06:23 PM 發表
台灣的蔡英文總統上任已滿10個月,據國民黨最新民調顯示,民眾對蔡英文的施政不滿意度高達65.8%,僅24.4%感到滿意。逾五成民眾同意直接罷免只支持蔡英文、不顧民意的民進黨立委,藉此給全面執政的蔡英文政府監督壓力 ...
當日有份投票比佢嘅要出嚟跪玻璃

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-3-25 06:39 PM 發表
國民黨民調已說明一切。

死對頭的民調肯定唔公正。
你都識敵對陣營民調不可信。

引用:
原帖由 長程大炮 於 2017-3-25 08:19 PM 發表

拖後腳一定用千種理由,D喪屍聞屎青年已中哂毒,不會分折真理了,香港是最佳示範
大佬.......唔通好似香港橫州咁,屍歪娘搞官商鄉黑大團結,先擾民地收綠化地而唔收棕地,
咁重不特止,重要將棕地相連的政府地平租畀鄉紳,令鄉紳賺得重多,更加唔會肯交出土地,

呢啲情況.........畀佢輕易通過就真係唔係人了。

引用:
原帖由 中國青年 於 2017-3-25 08:22 PM 發表

你以為姐,只要顏色正確,一樣連任!

台灣同香港都已經培養出左一批食政治飯嘅人,不求對社會的實質貢獻,只求有一批人支持,用&# ...
對中國人而言,都要令人食飽先會支持,又唔見屍歪娘有正常人支持?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 08:20 PM 發表

我相信個假設無錯,而係你搞錯,人地唔係拖後腳囉!
你執政時D政策我反你,到自已執政時又可用番,唔係拖後腳係乜

引用:
原帖由 jetflyer 於 2017-3-25 07:13 PM 發表
無咗國民黨,台灣應該會團結啲。
無晒D國民直頭完結𠻹!

呢d眯叫民主囉。
菜總統加油。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 08:22 PM 發表

咁用民主制度完全無問題架喎!
只要好似英國咁,首相可以多次連任就得啦!
你可以次次都投佢票..............
毛主席說過西方的民主和議會制度是壓迫人民的工具,作為負責任的執政黨是不能壓迫人民的,強迫人民作出選擇。

引用:
原帖由 長程大炮 於 2017-3-25 08:29 PM 發表
你執政時D政策我反你,到自已執政時又可用番,唔係拖後腳係乜
國家建設,沒有分誰的
https://udn.com/news/story/10942/2356901

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 08:26 PM 發表

大佬.......唔通好似香港橫州咁,屍歪娘搞官商鄉黑大團結,先擾民地收綠化地而唔收棕地,
咁重不特止,重要將棕地相連的政府地平租畀鄉紳,令鄉紳賺得重多,更加唔會肯交出土地,

呢啲情況.........畀佢輕易 ...
土地問題非常復雜,非三言兩語可講清,中左朱西毒聽哂佢講就等於有佢講冇人講,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]