• 瀏覽: 26,922
  • 回覆: 415
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 07:45 PM 發表
拖後腳........下屆選舉的時候,拖後腳果一個黨一定輸得更慘,
因為無人會喜歡國家畀人拖後腳拖低架嘛!
呢一個係好簡單的道理..............

如果你認為係「拖後腳」果一個黨係大勝,咁你就應該反省一下,到底果一 ...
拖後腳的民進黨大勝呀,執緊政呀,回到現實未呀

亂政...DPP上任後一個又一個髮夾彎呀
在野時炮轟國民黨的政策,執政就攞翻來用呀

引用:
原帖由 theharbourside 於 2017-3-25 08:05 PM 發表

恢復帝制也是可以的,我一直爭取梁特首和習主席永遠連任,更可選繼承人,也是變相恢復帝制
我就傾向在下做皇帝,因為我相信我比習總英明,
反正你做邊個的奴才都係做奴才,有乜所謂..........

最後,你自打嘴巴了,你都話唔需要有選擇權,重點會有權「爭取」邊個做皇帝。

有民主最重要~大家有無飯食好重要咩?

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-3-25 06:39 PM 發表
國民黨民調已說明一切。

死對頭的民調肯定唔公正。
好,支持,講得好,港大民調己説明一切

引用:
原帖由 122003 於 2017-3-25 08:05 PM 發表

拖後腳的民進黨大勝呀,執緊政呀,回到現實未呀

亂政...DPP上任後一個又一個髮夾彎呀
在野時炮轟國民黨的政策,執政就攞翻來用呀
咪講左囉!重要我講多一次?有閱讀障礙乎?

-------------
如果係你認為「拖後腳」果一個黨係大勝,咁你就應該反省一下,到底果一個黨係「拖後腳」定係防止執政黨的亂政。

民主一人一票萬歲
呢件唔得, 幾年後又有得投過囉

符合國際標準
一人一票選出黎
果然民主~

唔係民主就好滿意咩
咁快就不滿要罷免

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 06:42 PM 發表

覺得佢好,就捧佢上去,發現佢唔好,就推佢落黎,再搵另一個認為好的上去,

民主就係咁,亦就係咁先好!
咁咪仆街囉,又話有民主冇窮人,點知家下選下選下越選越窮

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 08:11 PM 發表
咪講左囉!重要我講多一次?有閱讀障礙乎?
如果係你認為「拖後腳」果一個黨係大勝,咁你就應該反省一下,到底果一個黨係「拖後腳」定係防止執政黨的亂政。
你再講多一次只係等同自摑多次

你認為政黨拖後腳 = 政黨應該會大敗
如果"拖後腳"政黨大勝 = 個政黨唔係"拖後腳",係防止執政黨亂政

但係台灣政治現實就係話畀你聽,你個假設錯哂

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 08:09 PM 發表

我就傾向在下做皇帝,因為我相信我比習總英明,
反正你做邊個的奴才都係做奴才,有乜所謂..........

最後,你自打嘴巴了,你都話唔需要有選擇權,重點會有權「爭取」邊個做皇帝。
我是爭取現時的領導人永遠連任,只有他們才會帶領國家繼續繁榮,即使他們有退位的一天,由他們選出的繼任人延續現時領導人的路線。因此,我堅決反對師兄取代習主席擔任領導人,而師兄的言論已經是屬於顛覆國家政權

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-25 07:45 PM 發表

拖後腳........下屆選舉的時候,拖後腳果一個黨一定輸得更慘,
因為無人會喜歡國家畀人拖後腳拖低架嘛!
呢一個係好簡單的道理..............

如果係你認為「拖後腳」果一個黨大勝,咁你就應該反省一下,到底果一個 ...
拖後腳一定用千種理由,D喪屍聞屎青年已中哂毒,不會分折真理了,香港是最佳示範

引用:
原帖由 好仔反佔中 於 2017-3-25 08:14 PM 發表

咁咪仆街囉,又話有民主冇窮人,點知家下選下選下越選越窮
未聽過民主無窮人,只有聽過「共產主義就是好」。

引用:
原帖由 122003 於 2017-3-25 08:18 PM 發表

你再講多一次只係等同自摑多次

你認為政黨拖後腳 = 政黨應該會大敗
如果"拖後腳"政黨大勝 = 個政黨唔係"拖後腳",係防止執政黨亂政

但係台灣政治現實就係話畀你聽,你個假設錯哂
我相信個假設無錯,而係你搞錯,人地唔係拖後腳囉!

引用:
原帖由 theharbourside 於 2017-3-25 07:49 PM 發表

只有中國式社會主義制度,才是最適合的制度,令我們祖國越來越繁榮和進步
我只信鄧佰佰,不理黑貓白貓,會捉老鼠便是好貓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]