• 瀏覽: 26,914
  • 回覆: 415
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-26 12:50 AM 發表

根據調查,北韓的幸福指數,係全世界最低果一批..........

拿!我唔係想講點為之「好」點為之「唔好」,我都講左可以有唔同定義,
但都應該由當地人決定係唔係?
亦即係由民主投票去決定領袖係唔係畀左一個「好」的 ...
根據毒果調查?邊個調查?你肯定佢用嘅方法公平?定係由調查機構用佢自己定義出嚟嘅標準去評分?

咦?不滿比率好似低咗喎。。呢個總統除咗政治|真係唔覺做咗啲咩。。只要控制媒體,民主制只不過係個笑話。

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-3-26 12:54 AM 發表

講句子吖嘛?例如我話「呢個人無聊到咁,你地真係覺得好咩」?請教一下,呢句乜鬼question (唔係questioning ),我「代表」咗邊個?我唔可以用我自己去「評論」我嘅感嘆?真 ...
一樣,你係將你對「無聊」的定義強加在人身上,代表果一個人話佢做嘅嘢係無聊。

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-3-26 12:57 AM 發表

根據毒果調查?邊個調查?你肯定佢用嘅方法公平?定係由調查機構用佢自己定義出嚟嘅標準去評分?
你係度查下啲舊文,有ching post 過出黎,
你無能力搵到我先幫你搵番出黎。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-26 12:50 AM 發表

根據調查,北韓的幸福指數,係全世界最低果一批..........

拿!我唔係想講點為之「好」點為之「唔好」,我都講左可以有唔同定義,
但都應該由當地人決定係唔係?
亦即係由民主投票去決定領袖係唔係畀左一個「好」的 ...
咁唔該你解釋一下點解蔡英文政府支持度又跌到新底?呢d係台灣人自己嘅支持度啦掛?你到底為抝而抝呀嘛?台灣GDP低係客觀事實,經濟競爭力低係客觀事實,抝乜?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-26 12:59 AM 發表

一樣,你係將你對「無聊」的定義強加在人身上,代表果一個人話佢做嘅嘢係無聊。
咁我就唔可以評論?你答返我問題呀喂~!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-26 01:00 AM 發表

你係度查下啲舊文,有ching post 過出黎,
你無能力搵到我先幫你搵番出黎。
你引用人地調查,我去搵?你有就拎出嚟,不過自己睇清楚我問乜先好講∼

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-26 12:59 AM 發表

我覺得「無聊」,所以用我角度去評論,唔得架?點解會強加變成我代表佢意見?同一件事,佢可以覺得有趣所以去做,但我覺得佢嘅所謂有趣係無聊,因此用我角度去評論,要先得到佢同意?你到底知唔知你自己講乜

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-3-26 01:04 AM 發表

咁我就唔可以評論?你答返我問題呀喂∼!
你可以認為點都得,但唔好強加諸人身上,為人作結論。

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-3-26 01:03 AM 發表

咁唔該你解釋一下點解蔡英文政府支持度又跌到新底?呢d係台灣人自己嘅支持度啦掛?你到底為抝而抝呀嘛?台灣GDP低係客觀事實,經濟競爭力低係客觀事實,抝乜?
因為佢得罪太多人,實現唔到競爭承諾嘛!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-26 01:14 AM 發表

你可以認為點都得,但唔好強加諸人身上,為人作結論。
識字吖呵?我假設。睇啦喂~一陣又話我強加諸你身上作結論~不過你慢慢睇,我瞓啦~你慢慢回應啦,不過我無興趣再睇~ good night~!

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-3-26 01:07 AM 發表

你引用人地調查,我去搵?你有就拎出嚟,不過自己睇清楚我問乜先好講∼
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26528075

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-3-26 01:18 AM 發表

識字吖呵?我假設。睇啦喂∼一陣又話我強加諸你身上作結論∼不過你慢慢睇,我瞓啦∼你慢慢回應啦,不過我無興趣再睇∼ good night~!
你當時無講你係假設........你的問題我已經答左,你代表台灣人講工資水平低,所以唔幸福。

[ 本帖最後由 CB1668_2 於 2017-3-26 01:21 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

菜菜子係全球傑出領袖喎,全呆灣人民光榮才是,怎會不滿度達65%,一定是假的。

引用:
原帖由 sng850 於 2017-3-25 06:23 PM 發表
台灣的蔡英文總統上任已滿10個月,據國民黨最新民調顯示,民眾對蔡英文的施政不滿意度高達65.8%,僅24.4%感到滿意。逾五成民眾同意直接罷免只支持蔡英文、不顧民意的民進黨立委,藉此給全面執政的蔡英文政府監督壓力 ...
應該請痴瘋評論吓!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]