• 瀏覽: 4,473
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 nigel2014 發表 如果劉德華企出嚟選特首,人氣一定勁過你啲畫面,你又覺得劉德華是否適當人選?
朋友,首先,你也同意 樓上的畫面 “強勁”
第二, 劉德華出來競選?如果他以這個出發點出場,你認為有多少人捧場?

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-25 09:17 PM 發表

朋友,首先,你也同意 樓上的畫面 “強勁”
第二, 劉德華出來競選?如果他以這個出發點出場,你認為有多少人捧場?
首先,如果我話我好打過你,不代表我話你好打,明未?

以前,有人試過提出理想特首名單,劉德華亦在榜上之列。相信,論親和度及支持度,我認為劉德華遠在曾生之上,當然,如理智考慮措政能力,則作別論.

網上,言論自由度很大。
但是注意你的態度。
再者,一樓各個論點,請評論。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-25 11:00 PM 發表
網上,言論自由度很大。
但是注意你的態度。
又叫人看一樓
只准你自己講自己的論點
不准別人發表不同的意見?

.依照每個帖子的一樓去討論,是 香港討論區 版規的要求。
否則,每個帖子都變成 “自由搏擊【free fight]",毫無意義。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-25 11:00 PM 發表
網上,言論自由度很大。
但是注意你的態度。
評你老尾

我好注意我既態度,就係臭吋屌鳩你

說明我深受你個所謂政治明星薯片叔既感召

充分利用我既言論自由

係咪好撚感動

係咪感受到薯片叔領導下香港既和諧團結未來??

DLLM LA

引用:
原帖由 kim_12346 於 2017-3-25 11:23 PM 發表

又叫人看一樓
只准你自己講自己的論點
不准別人發表不同的意見?
你第一個論點,我已經吾同意,你所謂政治明星,sorry! 我一個都吾buy!

不如你解釋下,曾生未參選前又吾覺有咁多人支持佢,歷年為官民望又吾高,每年財政預算民間鬧到一文不值,點解參選後有咁多突然fans?

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-3-25 11:58 PM 發表

你第一個論點,我已經吾同意,你所謂政治明星,sorry! 我一個都吾buy!

不如你解釋下,曾生未參選前又吾覺有咁多人支持佢,歷年為官民望又吾高,每年財政預算民間鬧到一文不值,點解參選後有咁多突然fans?
sorry, 帖錯,

覆樓主。

引用:
原帖由 nigel2014 :sorry, 帖錯,覆樓主。
沒關係。記住:良心投票!

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-26 07:09 AM 發表

良你老母個心

你有撚票?

都無撚腦既

扮民主派搶撚佐你張票都唔撚識搵仇人

咁撚蠢仲講乜撚良心

如果 支持林太太的選委 知道你也是支持者,可能他們會 投白票。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-26 10:33 AM 發表
如果 支持林太太的選委 知道你也是支持者,可能他們會 投白票。
死蠢撚就係死蠢撚

個個選委投票都係計算自身利益(包括政治選邊)

為團結香港投票??

信,你咪死蠢撚囉

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-26 07:09 AM 發表

樓主,幾時有興趣解釋下,曾生點解有咁多突然fans?

引用:
原帖由 nigel2014 幾時有興趣解釋下,曾生點解有咁多突然fans?
1.曾俊華有他一定程度的好素質,
2.再者,人們愛戴他,其中一個很大原因是 市民對 梁振英的 陰影

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-3-26 11:24 AM 發表

1.曾俊華有他一定程度的好素質,
2.再者,人們愛戴他,其中一個很大原因是 市民對 梁振英的 陰影
死蠢撚

曾俊華除佐hea , 有撚好質素

扮民主派屌足薯片叔8年

轉頭就讚薯片叔好質素

都唔撚面紅既

句死蠢撚無鬧錯你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]