• 瀏覽: 10,486
  • 回覆: 96
+6
引用:
原帖由 lotuguy 於 2017-3-25 09:11 AM 發表

從來都無咁講過?

只係有些無知幼稚的人;不斷攻擊抹黑一小點香港人。

嘩  !

原來只係未見到真相................
唔明你想講乜,在我看來國人能出國,絕對是好事。

去泰國玩囉。

引用:
原帖由 偉不文 於 2017-3-25 10:56 AM 發表

明明自己很偏頗卻還要裝聖人立牌坊
幻想自己是主人是可以理解
選擇….並不一定要按照所謂民主的套路走

具有中國特色的社會主義路線約30年  
使13億5000萬人產生了7億的中產小資階級  
4億人跳出貧窮陷阱
...
各自走各自的路;本來是互不相干。

但是有些人卻要不斷攻擊抹黑別人。

又不肯張開眼去看事實而已。

引用:
原帖由 橫行蟹 於 2017-3-25 11:16 AM 發表

唔明你想講乜,在我看來國人能出國,絕對是好事。
大家咁話囉。

引用:
原帖由 lotuguy 於 2017-3-25 12:58 PM 發表

各自走各自的路;本來是互不相干。

但是有些人卻要不斷攻擊抹黑別人。

又不肯張開眼去看事實而已。
到底是誰不張開眼?
中國改革開放30年,有今日成績係舉世無雙!人有錢出國是正常事!再講關你咩事?他們不是難民,他們有能力出外、美國移民局都批綠卡了,你是葡萄還是宇宙法官?
與其剔別人雞肋,不如做好自己!

引用:
原帖由 棧道 於 2017-3-25 01:13 PM 發表

到底是誰不張開眼?
中國改革開放30年,有今日成績係舉世無雙!人有錢出國是正常事!再講關你咩事?他們不是難民,他們有能力出外、美國移民局都批綠卡了,你是葡萄還是宇宙法官?
與其剔別人雞肋,不如做好自己
咁咪係囉 !!!????

引用:
原帖由 lotuguy 於 2017-3-25 01:17 PM 發表

咁咪係囉 !!!????
即係中國人移民去邊關你燃事咩!你扮咩判官?
又要玻璃心,又要葡萄...

引用:
原帖由 棧道 於 2017-3-25 01:20 PM 發表

即係中國(香港)人移民去邊關你燃事咩!你扮咩判官?
又要玻璃心,又要葡萄...
對  !!!!

你呢番說話用黎教吓班香土精英先喇 !!!

引用:
原帖由 skm1209 於 2017-3-24 11:52 AM 發表

最好笑係, 搵部份唔生性中國去比喻"全中國", 台灣有電騙=成個台灣都係騙子?

美國有人強姦=美國全國都係強姦犯?

我相信中國冇諗過自己係宇宙唯一, 而係你唔俾面我, 軍事上對自己有威脅性, 我仲同你 ...
以偏概全,乃舔痔花崇美人一貫手法。

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-24 11:55 AM 發表

因為老尾覺得從來只有佢制裁人。任何國家沒有它同意是不可制裁。
美國制裁別人是天經地義,替天行道,中國制裁別人則是天朝心態,標準是不同的。

看看大陸慶祝建國六十周年的賀禮巨片《建國大業》的導演及演員的國籍表吧:
陳凱歌:美國、陳紅:美國、劉亦菲:美國、陳沖:美國、鄔君梅:美國、顧長衛:美國、蔣雯麗:美國、胡靜:美國、王姬:美國、郎朗:香港、李雲迪:姜文:法國、胡軍:香港、湯唯:香港、劉璿:香港:童安格:加拿大、徐帆:加拿大、陳明:加拿大、張鐵林:英國、許晴:日本、韋唯:德國、沈小岑:澳大利亞、蘇瑾:紐西蘭、李連傑:新加坡、 斯琴高娃:瑞士、胡兵:泰國

美國制裁別人是天經地義,替天行道  ????

邊個蟻民咁大膽咁講?!!!!

睇勻全部帖及回應....................係只有一篇。

不過唔係我......唔係我........

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2017-3-24 10:22 AM 發表
係囉 !台灣廢青去韓國玩,韓國廢青去台灣玩 ,塘水滾塘魚!咁就搵大錢啦!

附件

bkn-20161212031400042-1212_00822_001_01p.jpg(56.31 KB)

除消訪韓旅行團,實係為國民安全著想,朝鮮半島戰雲密佈,祇有唔知死字點寫的,才會沾沾自喜去送死。

引用:
原帖由 lotuguy 於 2017-3-24 09:57 AM 發表
所謂禁乜禁物?

完全是一種極幼稚無知;大國強國思唯。

成日幻想自己是宇宙唯一;無左自己就全世界都馬上會崩潰???

法國多年在旅遊;飲食文化上高踞首位。靠強國自由行嗎?

美國成日俾班精英抹黑詛咒 ...
你完全唔識咩叫地緣關係,韓國既地理位置就注定永遠都脫離唔到中國既影響,到加拿大旅遊最多既一定係美國人一樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]