• 瀏覽: 3,608
  • 回覆: 32
3月15日,孟加拉國媒體透露,孟加拉國空軍可能會向中國採購14架FC-20/殲-10B戰鬥機替代現役F-7MB戰鬥機,如果消息屬實,這將是殲-10戰鬥機第一份出口訂單。

https://www.youtube.com/watch?v=og-WXMdgH4w進入香討影片區

希望FC-20/J-10B可以成功外銷。
不過……對手係緬甸嘅JF-17/FC-1 Block 3,咁咪變左做成飛產品嘅內戰囉?

好多客戶侯到實,這個頭一開恐怕要開多幾條生產線。

問左俄佬同意賣發動機未

又話J-10B好嘢唔出口嘅?

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-3-23 09:47 PM 發表
希望FC-20/J-10B可以成功外銷。
不過……對手係緬甸嘅JF-17/FC-1 Block 3,咁咪變左做成飛產品嘅內戰囉?
以前2伊戰爭時試過了,伊拉克,伊郎都向中國買武器,戰場上出現69式坦克對戰的場面.

引用:
原帖由 WPGLY 於 2017-3-23 10:28 PM 發表
又話J-10B好嘢唔出口嘅?
因為殲-10C就來.........

http://mil.eastday.com/a/170305140722897.html

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2017-3-23 22:23 發表
問左俄佬同意賣發動機未
連舊版FC-1 Block 1/2都照出到口,你話呢?

就算同型號都可能會降低性能,好似老尾買俾日本的F-15J.

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-3-23 10:52 PM 發表

連舊版FC-1 Block 1/2都照出到口,你話呢?
俄佬曾玩野,所以殲10出口仍要看俄佬面色

Good for Bangladesh

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2017-3-24 12:32 PM 發表

俄佬曾玩野,所以殲10出口仍要看俄佬面色
家下殲10B仲用俄發咩,洗唔洗問埋英國花旗,法蘭西

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2017-3-23 10:23 PM 發表
問左俄佬同意賣發動機未
殲10的發動機是國產「太行」

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-24 03:11 PM 發表

殲10的發動機是國產「太行」
太行只試過裝測試機, 量產型仍舊用俄發

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2017-3-24 03:16 PM 發表

太行只試過裝測試機, 量產型仍舊用俄發
你放心,交貨在1,2年後,到時裝的一定是太行發動機.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]