• 瀏覽: 1,879
  • 回覆: 15
北京公厠用人臉系統防止人偷厠紙,聽落好先進,其實北京咁富裕嘅城市市民連厠紙都要偷,總結了大陸只有硬件,而軟件質素低下。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-21 05:38 PM 發表
北京公厠用人臉系統防止人偷厠紙,聽落好先進,其實北京咁富裕嘅城市市民連厠紙都要偷,總結了大陸只有硬件,而軟件質素低下。
咦 ! 成日話大陸又窮又落後, 依家又先進富裕哪 ?!

香港尐「豪」宅屋苑會所, 咪又係成日見尐高尚港人叫外傭落去會所更衣室沖涼洗底褲, 連丁屎水費都想慳番添 ! ?

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2017-3-21 06:14 PM 發表

香港尐「豪」宅屋苑會所, 咪又係成日見尐高尚港人叫外傭落去會所更衣室沖涼洗底褲, 連丁屎水費都想慳番添 ! ?
北京係首都喎,唔係窮過香港下話? 不過唔知點解連厠紙都要偷。最奇怪係平時疴屎疴尿打死都唔入厠所要周街疴,但為左卷厠紙竟然仆倒入去,真係好難理解。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-21 06:19 PM 發表

北京係首都喎,唔係窮過香港下話? 不過唔知點解連厠紙都要偷。最奇怪係平時疴屎疴尿打死都唔入厠所要周街疴,但為左卷厠紙竟然仆倒入去,真係好難理解。
人生路不熟遇上人有三急, 忍唔到又有幾出奇 ?

大球場國際七人欖球賽, 一樣有鬼佬飲到醉薰薰跟住揭起條蘭格陵蘭裙隨街屙尿, 我親跟見過. 黃 C 眼中喱尐係豪邁不羈, 大陸人就係冇文化咁囉.

有個代表香港, 美麗與智慧並重嘅港姐, 返大陸拍戲夠隨地疴屎咯, 好失禮咩 ?

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2017-3-21 06:14 PM 發表

有些港女嫌外傭不是家人,不想她共用同一浴缸,明末?我未聽過有套廁的人,會叫工人去會所沖涼!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-21 09:15 PM 發表

有些港女嫌外傭不是家人,不想她共用同一浴缸,明末?我未聽過有套廁的人,會叫工人去會所沖涼!
未聽過 ? Google is your friend.

你上網搜尋一下 「會所禁止外傭沖涼」 之類字串先啦. 香港縮骨既人多的是. 有尐人自己唔用會所設施 ( 太忙早出晚歸 / 唔游水唔打波唔打雀唔睇報紙雜誌 ) , 覺得白交管理費好唔抵, 咪叫個外傭去會所沖涼洗衫屙屎, 慳番尐水費廁紙囉.

我親眼見過某會所貼出告示, 禁止在內冼衣.

下列係全港最大親子C9 網站既相關討論 :
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&action=printable&tid=7015633
"我家工人前僱主住西九二千多呎豪宅, 都叫工人去會所沖涼, 話要 han 水 "

某屋苑住客討論區:
http://www.hkmetrotown.com/archiver/?tid-11148.html

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-21 06:19 PM 發表

更加難理解,你老母俾你讀甘多書,但你個腦入面只系睇大陸人既屎,其他野完全睇唔到。

挑.
西方咁富裕既社會,
政府又要從市民荷包囉錢,
連去廁所都要俾.

都話北京沒有破產啦

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-21 05:38 PM 發表
以為呢區經幾年後,水平會有所提升,唉,井下的人生!

引用:
原帖由 擋中央 於 2017-3-21 10:46 PM 發表

更加難理解,你老母俾你讀甘多書,但你個腦入面只系睇大陸人既屎,其他野完全睇唔到。
為什麼要攻擊別人正視問題?你認為逃避討論,就可以解決問題?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-22 10:28 PM 發表

為什麼要攻擊別人正視問題?你認為逃避討論,就可以解決問題?
正視問題?你望睇清楚樓主點講先發言啦,醒

Link?

啲資料係邊度黎

人臉系統是什麼?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]