• 瀏覽: 27,687
  • 回覆: 329
  • 追帖: 3
就算俾佢選到都不要任命
民調都指林鄭支持度最高
支持中央做法

鬚鬚曾無得怨~系佢甘心同泥智英蛇鼠一窩

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2017-3-21 07:10 PM 發表

2個都系建制政府出黎~中聯辦五毛借肥泥老屈鬍鬚雞撐林鄭~又好公義呀??肥泥老屈胡官你地又有冇出聲??家下又想搞分化拆返d票俾胡官呀??
咁你話肥泥是否全力撐曾生先?有冇老屈?另外,我都話從頭到尾泛民都冇諗過投胡官,只不過想利用胡官同曾生夾擊林鄭,跟住用完即棄,梁家傑都話完成歷史任務啦。若公義嘅話,一開始就比胡官高票入唔到閘,好好睇睇出局,好過依家最後0票出局咁核突。等最後林鄭、曾生兩個公平比拼。

引用:
原帖由 冬皇台 於 2017-3-21 05:24 AM 發表
周日便是特首選舉,前立法會主席曾鈺成接受有線新聞訪問時表示,如果曾俊華當選,不能排除中央會不任命他,否則中央毋須強調有實質任命權。
曾鈺成去年7月曾引述一名主管港澳事務官員的中央官員稱,「無論(今屆)有沒 ...
基本法講明,阿姆是女人。

問題是前主席現在才出聲,條屎上最廢真是買棺材不知地。 是人都知前主席是阿爺圍內人士,屎上最廢卻投靠反對黨之餘,又搵前主席撐。 結果一面給反對黨擺上檯做屎上最廢衛生巾; 另一面就被前主席跣成義忤仔漢奸賣國賊。

中共謀定後動,是次客觀後果:大喊民主招牌推倒一人一票的反對黨為小圈子選舉背書,下任特首可以大大聲話反對黨有份選渠出來,有絕對認受性; 反對黨失去道德高地,口講民主,實質小圈子,再無任何誠信,指摘中共/特區政府只會讓人恥笑烏鴉話人黑。

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2017-3-21 11:39 AM 發表
以阿爺的能耐要掌控601票絕對有能力的,薯片要勝出根本就沒有可能,自然沒有唔任命這個情況出現...
林鄭第一輪應該超過701票

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2017-3-21 07:10 PM 發表

2個都系建制政府出黎~中聯辦五毛借肥泥老屈鬍鬚雞撐林鄭~又好公義呀??肥泥老屈胡官你地又有冇出聲??家下又想搞分化拆返d票俾胡官呀??
若比胡官高票出局,又可為胡官能點面,泛民亦夠道義。而只得曾生入局,又唔需要驚被分薄票源,又唔會比人覺得民主派嗱喳,送胡官來夾擊林鄭後即棄,仲要令老人家0票恥辱。'

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2017-3-21 07:32 PM 發表

若比胡官高票出局,又可為胡官能點面,泛民亦夠道義。而只得曾生入局,又唔需要驚被分薄票源,又唔會比人覺得民主派嗱喳,送胡官來夾擊林鄭後即棄,仲要令老人家0票恥辱。'
泛民就係咁冷血嘅

老鼠成

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2017-3-21 07:54 PM 發表

600個選委有心撐林鄭既前日都出哂來~佢地系吾出呀!!!中聯辦吹呀??揸槍兇佢地撐林鄭呀??
講真,胡官邊個推入閘㗎!你比得入閘,就有道義比有體面啲,除非唔講道義啦!泛民不嬲企喺道德高地,講公義、講道德㗎!再者,分薄票源?你泛民唔諗埋啲夾擊林鄭嘅那喳計,唔比胡官入閘,嘛冇分薄票源嘅嘢囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]