註冊 登錄

[本港新聞評論] 佔中襲警囚5周 曾健超自爆放棄上訴將服刑

佔中襲警囚5周 曾健超自爆放棄上訴將服刑 E-mail 此主題給朋友

七警案引起社會爭議,而佔領期間向警員潑淋液體引發事件的公民黨前成員曾健超,於去年被裁定一項襲警及2項拒捕罪成,判囚5周。

點解唔上訴,說好的抗爭到抵呢

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170320/bkn-20170320183758949-0320_00822_001.html

回覆 引用 TOP

找數真英雄
支持佔中,佔中好嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 asdchan1688 於 2017-3-20 07:19 PM 發表
七警案引起社會爭議,而佔領期間向警員潑淋液體引發事件的公民黨前成員曾健超,於去年被裁定一項襲警及2項拒捕罪成,判囚5周。

點解唔上訴,說好的抗爭到抵呢

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bk ...
點睇都係好事,希望柒警都放棄上訴。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-20 07:24 PM 發表

點睇都係好事,希望柒警都放棄上訴。
坐監從來不可怕

最可怕是沒前途

抗擊顏色革命七雄, 二三千萬直接落袋, 出囚後又有中資港資大老闆要向中共效忠, 高薪聘請

你擔心一下那些案底黃絲, 一世拿綜緩, 失業, 又走不了, 活在仇恨之中
更好吧..

回覆 引用 TOP

驚死加刑。

回覆 引用 TOP

證據確鑿, 上訴未盞出醜

偷盡天下美女心﹗^ - ^

回覆 引用 TOP

希望獄中有良心人士替天行道

漢奸俾你地當偶像,鷹犬就叫做漢奸。
你班白痴有乜資格講民主?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kopandem 於 2017-3-20 07:27 PM 發表
驚死加刑。
7警兩年,呢條粉腸起碼年半就公平

回覆 引用 TOP

香港PK政府都唔知咩野制度....移咗民都可拿到香港福利   上次派$6000個個返來拿
"製造假新聞的媒體"毒果打手橫行,10個post  毒果報佔8個, 同一單新聞重複post幾次,風月娛樂都照post,點擊率越高毒果廣告費越高,文章高點擊毒記有高回報

回覆 引用 TOP

向氏家族幾時幫曾生籌款?

熱門搜尋: 私人貸款 創業基金 期指
問下班差老: 邊個起訴7警?
答案: 梁振英+律政司袁國強
除了689政府, 邊個有咁大power告到7警踎監?
林鄭&盧偉聰都有份 走唔甩, 以為事後扮傷心就冇人知
禿曾走得早所以甩到關係 算佢好彩囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 07:26 PM 發表

坐監從來不可怕

最可怕是沒前途

抗擊顏色革命七雄, 二三千萬直接落袋, 出囚後又有中資港資大老闆要向中共效忠, 高薪聘請

你擔心一下那些案底黃絲, 一世拿綜緩, 失業, 又走不了, 活在仇恨之中
更好吧 ...
無辦法啦!

家下警黑一家親........唔做黑社會,唔做黑警.......就一定蝕底。

回覆 引用 TOP

相比之下⋯我支持的奸方 更顯無恥
唔制丫

熱門搜尋: 結婚對戒 不織布袋 西裝訂造 免費試用 婚紗晚裝

回覆 引用 TOP

你唔上訴係你既事……律政司應該覆核刑期是否過輕

Take time to think; it is the source of power.
Take time to read; it is the foundation of wisdom.
惹禍上身的是你自以為懂的事

回覆 引用 TOP

見到暴動坐三年
上訴分分鐘加刑
仲唔拿拿聲咩

非建制得一招,就係年中千百議題中每次聚焦一單,傳媒寫手議員齊配合,務求小事化大,有氣候便煽亂。民生經濟建設法律絕對第七,反動成本少,妖言重覆播散做成誤導,總有些愚民的獨立思考能力受到左右,多件單件事件積聚下來,推波助瀾,堆砌民怨,金主便可伺機亂港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopy003 於 2017-3-20 07:36 PM 發表
你唔上訴係你既事……律政司應該覆核刑期是否過輕
應該過左時限,好似係要在判決後30日內提出。

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。