• 瀏覽: 33,289
  • 回覆: 337
  • 追帖: 1
+6
等如無間道電影一樣,大聲講一次,D粉吾係我。

個個強姦犯話:DNA唔係我,未pk

咁拉唔拉到佢大佬呀?
拉到就脫罪!拉唔到就佢食啦!

引用:
原帖由 ckfboy 於 2017-3-20 06:07 PM 發表
判決關鍵在於呢一句, 咁即係代表警方除左呢句說話
根本未夠料告得入佢

你地都未知詳細證據同案情就話法官低 能,
我覺得你地班香討5毛比較低 能
咁樣斷正都可以上訴成功,我又想知咩叫法律,斷正仲唔係證據,竟然根據說話去判案,當我低能,我真係唔明,唔識香港法官既職能,功用係咩

引用:
原帖由 Artsfan 於 2017-3-20 06:22 PM 發表

牌面頂大都是管有,告販運咪有疑點囉。
管有,有無罪呢?重審機會好大。

係咪痴Q咗?

引用:
原帖由 diudeadmok 於 2017-3-20 05:22 PM 發表

?20170320165110

20歲青年於前年9月涉嫌運毒被警員截查,警員在他的褲袋搜出2個收藏了共重1.43克可卡因 ...
其實好明顯條友講左知係咩嚟,咁都得,唔怪得得律師咁多生意

公喜,公喜,D水落代,先係真水,日日係度果D叫吹水。

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2017-3-20 06:13 PM 發表
咁7警都好無辜 我都唔知打緊人。。
應該係佢地都唔知果個係人,以為係狗,打狗唔駛判兩碌,根據呢個案例上訴有得打

引用:
原帖由 diudeadmok 於 20/3/2017 17:22 發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170320/photo/bkn-20170320162440067-0320_00822_001_01b.jpg?20170320165110

20歲青年於前年9月涉嫌運毒被警員截查,警員在他的褲袋搜出2個收藏了共重1.43克可卡因 ...
以後唔洗請劣屍辯護
有辯護髮棺會提供
真係傷講毒有既

重審

引用:
原帖由 aldonza 於 20/3/2017 17:28 發表
彰顯公義.
咁比乜你都袋?
袋住先
乜都得

咁貪污又可以話
d錢唔係我既

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2017-3-20 06:46 PM 發表

所以現在考慮發還重審,因為技術上發生了的錯誤,而並非被告本身沒有罪
因為呢期無咩case,班狀棍無生意,重審又可以收多次律司費,狗官又唔駛咁悶無案玩,一舉兩得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]