• 瀏覽: 49,779
  • 回覆: 1,039
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 來自星星的你 於 2017-3-20 01:09 PM 發表

準備成街垃圾啦 隻光頭佬話 叫執法部門加強執法喎 佢都硬擦膠嘅 人地點會日光日白比你捉吖 係咪先
👍

夜媽媽掉係人地門口當係人地既垃圾

麻X煩,多謝環保L

引用:
原帖由 green2016 於 2017-3-20 03:25 PM 發表
勞民傷財 , 吃力不討好 , 同美食車一樣 , 註定失敗 !
失唔失敗, 唔會係政府既考慮, 呢d徵費一開始左, 唔理成果係點, 都唔會返轉頭ga喇, 只會一直收落去, 而且只會越收越貴...

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2017-3-20 03:09 PM 發表

本來我係藍絲,撐政府
依家開始打算轉軚了
衣家只開竅,你估做黃絲d人食飯無屎痾咩,就係正若做唔到野先至反

等住睇好戲,到時周街垃圾,睇下政府點收科

政府段人頭戶收費咪得囉,搞咁多嘢費時失事,正百痴腦殘鳩官

引用:
原帖由 豬扒靚女 於 2017-3-20 12:17 PM 發表
唔該黃錦星係2019年前搞好所有回收既配套,例如木材,玻璃,皮革,廚餘等等,否則香港巿民一定屌死你
台灣、南韓已經實行垃圾分類收費已經十多年……政府實行這些政策,都是為了香港未來環境,為下一代有個美好居住的香港做事 !

引用:
原帖由 neptunesea 於 2017-3-20 01:14 PM 發表
拎落街掉,多多公共垃圾桶都唔夠
實施前一定會將街邊嘅垃圾桶大量減去,想掉垃圾只有去便利店同鐵路站,好似台灣咁。

我而家住台灣,兩年前來到,一樣唔適應,慢慢就慣嘅啦。

佢地眼中只有錢
對市民開刀拎錢
別無他用

以後堂食唔外賣
有乜拎出街掉
用唔晒個膠袋要係屋企放幾日

啲人唔好再派傳單
好浪費

引用:
原帖由 dulinomo 於 2017-3-20 03:50 PM 發表
政府段人頭戶收費咪得囉,搞咁多嘢費時失事,正百痴腦殘鳩官
你唔清楚、唔明白就不要亂鬧別人……愚昧無知!

最怕每日屋門口有幾袋垃圾出現

發起遊行反對徵費

好事嚟,香港人製造太多垃圾,用者自付,佢地就會知肉痛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]