• 瀏覽: 19,478
  • 回覆: 274
勇武見三碌,
跟住就尻縮!

叫傻仔衝完佢坐監
而家講風涼話

引用:
原帖由 vanga 於 2017-3-20 14:04 發表

你想講乜呀 ?

一時又話 : 年輕人要抗爭 , 要搞革命 , 官逼民反 , 香港人唔係無試過和平理性非暴力去解決問題 ....

一時又話 : 公民抗命抗爭唔一定需要暴力

你究竟想暴力定不暴力呀 ?

哈哈 ... 你搞 ...
我想講以武制暴並不是抗爭的唯一方法,抗爭,革命亦不代表要勇武
香港人試過和平理性非暴力,亦試過勇武抗爭,都未能將民主走進一步,香港人是時候反思一下民主之路應該如何走下去,如何繼續抗爭爭取!

大家睇清楚佢想講乜 , 講來講去 , 都係話比大家知 , 佢今日唔會再出手 , 係因為要睇清楚是否必要 , 他的立場無變 .... (刪數十字) , 今天審慎是要保自己安全 , 到有大堆頭 , 好多人企在他前面為他擋的時侯 , 佢又會走出來為大家 .....
即係今天被拉的 , 是他們不審慎的結果。

找數啦!仆街

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:01 PM 發表

官逼民反呀師兄 ,而家大陸極權管治香港,香港人無民主無自由,甚至有機會被內地強力部門帶走,年輕人要抗爭,要搞革命,公民抗命有咩問題?
你地只係香港好小好小部分人,問題就係呢個

我諗條友講完都唔知自己講緊乜

又係四眼的

引用:
原帖由 kerorozone 於 2017-3-20 02:09 PM 發表
大家睇清楚佢想講乜 , 講來講去 , 都係話比大家知 , 佢今日唔會再出手 , 係因為要睇清楚是否必要 , 他的立場無變 .... (刪數十字) , 今天審慎是要保自己安全 , 到有大堆頭 , 好多人企在他前面為他擋的時侯 , 佢又會走 ...
咁請不要再搞什麼革命了,
這樣做只有累及他人,
永不會有成功的一日,
請問你們可有能力解決解放軍嗎?
想和平演變?
看來中央已看通了,
中聯辦不是省油的燈!

勇武……勇冇?

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 02:08 PM 發表

我想講以武制暴並不是抗爭的唯一方法,抗爭,革命亦不代表要勇武
香港人試過和平理性非暴力,亦試過勇武抗爭,都未能將民主走進一步,香港人是時候反思一下民主之路應該如何走下去,如何繼續抗爭爭取!
哈哈 .... 當年香港同盟會的人, 不就是暴力起事 , 抗爭 ,革命囉
又唔見人地好似你地咁 ... 講就威,做就閪 ?
哈哈 ....

... 1895年10月10日(陰曆八月二十二日)同盟會決定陰曆九月初九在廣州舉行起義(第一次廣州起義)...

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 01:06 PM 發表

公民抗命抗爭唔一定需要暴力,勇武唔係抗爭一個指標,香港人應該反思經歷佔中後,香港民主仍無法走前一步,下一步應該怎樣走下去
你條福街找數先,捐咗$400萬俾糧油耳完未?成日係度吹,幾時武裝起義?

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 11:47 AM 發表
香港人唔係無試過和平理性非暴力去解決問題,去討論,但結果呢?831照樣不撤回,真正導致佔中及其後年輕人以武制暴的正是林鄭政改三人組!
好多老公唔係無試過跟自己老婆和平理性非暴力去解決問題,去討論,但結果呢?最後咪一樣離婚收場,真正導致男女兩性失衡既罪人根本就係女人, 所以男人用暴力對待女性係正常, 女人被打係活該!!!!! (用緊你的logic)

嘩 ! 好撚型呀, 講呢D !!

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:01 PM 發表

官逼民反呀師兄 ,而家大陸極權管治香港,香港人無民主無自由,甚至有機會被內地強力部門帶走,年輕人要抗爭,要搞革命,公民抗命有咩問題?
你講緊美國有色人種呀?

拉左約一百人,另外果六百個警方從無公佈放棄追捕架
而家重判三年警方士氣大振,果六百個暴徒睇路呀!

而家先識得鳩縮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]