• 瀏覽: 19,476
  • 回覆: 274
引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:01 PM 發表

官逼民反呀師兄 ,而家大陸極權管治香港,香港人無民主無自由,甚至有機會被內地強力部門帶走,年輕人要抗爭,要搞革命,公民抗命有咩問題?
邊度冇自由民主?你自己搞人地先有事,又唔見守法廣大市民有事?

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 11:47 AM 發表
香港人唔係無試過和平理性非暴力去解決問題,去討論,但結果呢?831照樣不撤回,真正導致佔中及其後年輕人以武制暴的正是林鄭政改三人組!
你咁激動
你有無衝呀?

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:09 PM 發表

我點教壞下一代?
下一代要深深明白香港現正處於水火深熱,無民主無普選,年輕人缺乏向上機會,買唔起樓,無地方扑野,只有透過抗爭香港才有出路,才有希望!
想問吓屎必老師,出嚟抗爭咗又點呢?除咗導致令年青人更激進,社會更撕裂,政棍律師財源滾滾外得到d咩?抗爭咗可以即時買到樓?即時有樓扑嘢?如果d人個個不思進取,吓吓靠政府施捨就算樓價跌成點都唔關佢哋事喇,如果你係為人師表,係咪應該教導學生正確價值觀,唔係出嚟俾人利用做紅衛兵呢?

引用:
原帖由 discussfriends 於 2017-3-20 01:15 PM 發表
他們不是說勇武嗎?現在懂冷靜嗎
係怕死,驚受靶

老細揼唔夠水勇條毛咩,睇下最近D遊行人數就知全城制水啦

呢班人生存嚟有乜意義

係囉
最緊要建立財政來源
條條水魚去哂衝仲邊度有得劏

死都唔怕,怕坐牢?

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 11:47 AM 發表
香港人唔係無試過和平理性非暴力去解決問題,去討論,但結果呢?831照樣不撤回,真正導致佔中及其後年輕人以武制暴的正是林鄭政改三人組!
咁你自己又有無以武制暴呀?唔好只叫人衝,自己鬆呢啲勇武派話事人核心價值呀!

三年都話重?說好了的為民主䧧性呢?

強烈要求律政司上訴加刑

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:46 PM 發表

香港人連一人一票選特首的機會都無,請問何來有民主?
本來有,點解冇左?

引用:
原帖由 krolik 於 2017-3-20 13:30 發表
呢班人生存嚟有乜意義
做柒事搏呃like是他們的生存意義

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]