• 瀏覽: 19,475
  • 回覆: 274
之前判得太輕,告得太少,比班友以為下下咁好彩唔使受把

引用:
原帖由 陳九 於 2017-3-20 12:50 PM 發表
之前判得太輕,告得太少,比班友以為下下咁好彩唔使受把
佢地真的無預期是這樣的,
警方不定性為暴動,
他們可能只判守行為吧!

引用:
原帖由 男E 於 2017-3-20 11:43 AM 發表
去年農曆大年初二凌晨旺角大衝突中,兩男一女涉嫌向警方投擲玻璃樽等物件,早前法庭裁定暴動罪成,各判囚3年。本土派成員、中大前學生會長周竪峰指判刑具大阻嚇作用,為他們感到傷心,又指本土派未來會審慎行動 ...
完全體驗"不見棺材不流眼淚"-中國文化真係博大精深!

唔該徹底啲做一次,勇武喺解放軍度表達,要佢哋撤出香港!
唔好搞想平穩安寧既香港市民!

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2017-3-20 12:52 PM 發表

佢地真的無預期是這樣的,
警方不定性為暴動,
他們可能只判守行為吧!
今次告得啱,但判得太少,十年嘅暴動罪坐三年,喺民主美帝,呢班友現場比人打咗靶,仲要審嘅咩?係香港先咁落後,唔跟國際標準。

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:01 PM 發表

官逼民反呀師兄 ,而家大陸極權管治香港,香港人無民主無自由,甚至有機會被內地強力部門帶走,年輕人要抗爭,要搞革命,公民抗命有咩問題?
咁你講到你咁勇武....又話要去抗爭又革命....咁你仲留係度做鍵盤戰士把春咩....!

你食完藥就快d衝上街去放火燒車襲警....去爭取你果d所謂既偽民主同假自由啦....阿港豬.....!

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:46 PM 發表

香港人連一人一票選特首的機會都無,請問何來有民主?
今屆本來有三百幾萬人有份投票,但係多謝佔中搞到乜都冇……

點解要徹回八三一,有乜問題?!

引用:
原帖由 mal999 於 2017-3-20 12:59 PM 發表
點解要徹回八三一,有乜問題?!
跟本就無問題,
基本法都列明循序漸進啦!

引用:
原帖由 garytong726 於 2017-3-20 12:58 PM 發表

今屆本來有三百幾萬人有份投票,但係多謝佔中搞到乜都冇……
要多謝飯民精神分裂,之前推倒政改方案,而家又話全體支持更小圈子選舉建制,積極投莊僧一票,最後佢地有票,反而廣大巿民冇票在手,可悲的香港人。。。

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 11:47 AM 發表
香港人唔係無試過和平理性非暴力去解決問題,去討論,但結果呢?831照樣不撤回,真正導致佔中及其後年輕人以武制暴的正是林鄭政改三人組!
屎必餵,你捐咗錢未 ?
delay no more
打咀炮呃人去衝 !

希望下次有人死,假髮人唔敢放生,到時實坐7碌

引用:
原帖由 sprewell2222000 於 2017-3-20 12:09 PM 發表

我點教壞下一代?
下一代要深深明白香港現正處於水火深熱,無民主無普選,年輕人缺乏向上機會,買唔起樓,無地方扑野,只有透過抗爭香港才有出路,才有希望!
香港處於水火深熱?你又係度呃傻仔去犯法

呢條仆街之說話,再加其他本土之龜縮表現,正好說明早前司法之輕判,係佢哋越來越放肆之原因。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]