• 瀏覽: 24,042
  • 回覆: 394
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 arhon009 於 2017-3-20 10:54 AM 發表

薯片講過世界唔同左, 歐美過去今年都話要減稅, 佢都係跟全世界去減????
參選後至世界變????變得真係夠快喎
薯片為參選特首可以去到幾盡

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2017-3-20 09:27 AM 發表
左報妓者真係慣撚左老作當事實

1變臉術:財爺任內拒減稅 參選減稅當招牌
(薯片講過世界唔同左, 歐美過去今年都話要減稅, 佢都係跟全世界去減)

2騎牆術:對反對派講一套  對中央講另一套
(支持 ...
廢青歪論

引用:
原帖由 billyuen2 於 2017-3-20 10:56 AM 發表
我相信香港人晚眼睛係雪亮的  
以一個咁高級別既公務員來計,如果真係真心為市民做野的,我相信佢既私人時間應該唔會多
一個事事親自親為  忙到連廁紙都唔知係邊度買
另一個就fb  電影  拳賽  紅酒.....等  所有娛樂 ...
你精闢!!!!!!
薯片就是紅酒,法國電影的中產
還有去看比賽!
就是這樣FB likelike的人
還有得閒想下丁廈甘

引用:
原帖由 發瘟城 於 2017-3-20 10:54 AM 發表
小弟就陰謀論咁諗,
可能阿爺明知有好多人逢中必反,
所以嚟招暗渡陳倉,
專登擺到好似支持林太做特首咁款,
其實就搵佢做醜人,
實際上內裏支持薯片做特首但係唔做出樣咁解。
我都有咁諗過

薯片過去9年,扮豬,依家打算食老虎

引用:
原帖由 jj138 於 2017-3-20 10:55 AM 發表
每年都話樓市有危機,上車要三思,搞到一年貴過一年,信佢一成都死得
支持佢的人........  .....有無腦GA ?

引用:
原帖由 qiuwood 於 20/3/2017 10:26 發表

佢都話咗佢做嘢作風係work smart!
work smart你地識條柒咩! work smart就係將所有敏感議題例如橫州呀丁權呀揾地呀等等睇都唔好睇,會一定要揾辦法唔去開,但facebook就唔好唔 ...
咁佢一旦做咗特首首,要返大陸述職時,無得上 facebook 呃 like,還是公然翻牆,或者用漫遊向大陸人民「晒命」好呢?

引用:
原帖由 tailampig 於 2017-3-20 10:13 AM 發表
中聯辨都話明民望絕不是考慮因素
愛國呢?不想取消旅遊證件

曾港奸只係得毒媒假民調同FB嘅黃絲撐, 如果佢有機會飯民咪又插到佢飛起, 林鄭起碼有藍絲捧, HEA曾就黃藍絲齊插
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-3-20 09:28 AM 發表

其實出呢啲post 無乜意思,因為而家社會撕裂,壁壘分明,遊離派好少,
大家已經選定左,淋病註定開局就不受歡迎。

引用:
原帖由 miketobia 於 2017-3-20 10:59 AM 發表
薯片過去9年,扮豬,依家打算食老虎
好虛偽的人, 越看他越黑人憎

話林太衰咗次,但佢每年都衰一次,衰足9年,每年財政預算案都段九估,但重無問責向市民交代,正PK。

引用:
原帖由 藍泡泡3 於 2017-3-20 10:03 AM 發表

條鬍鬚狗埋漢奸堆,肯定唔係一朝一夕既事啦
唯一令人諗起佢既係 :
飛屎卜、
紅酒、
巴黎歌劇、
黑面(仲黑過憎雀屎)、
尖酸刻薄(仲衰過八婆)、
論壇上態度好似全世界欠𨳊左佢、

[ 本帖最後由 lindinwu 於 2017-3-20 11:05 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

美蝶,中央不信任的人,仲有夢倫以為hea曾係the one

特首,我哋唔需要佢點樣,只要佢可以帶領我們拚經濟,所有人安居樂業,但這人我認為唔係品客,佢無呢個本事

引用:
原帖由 x747x 於 2017-3-20 10:59 AM 發表

咁佢一旦做咗特首首,要返大陸述職時,無得上 facebook 呃 like,還是公然翻牆,或者用漫遊向大陸人民「晒命」好呢?
哈哈
到時可能有微信likelike
全中國11億人玩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]