• 瀏覽: 24,045
  • 回覆: 394
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 humber 於 2017-3-20 10:36 AM 發表

世事都給你看透了。

又名岳不群,雙面偽君子

十年財政師唔落區,參選先凸然落區。今日出賣建制,他日出賣泛民。
香港面對的社會和經濟挑戰和機遇極多、極巨,我們需要一位真正勤政愛民的領袖,而非只是醉心當鍵盤戰士,在虛擬網絡世界一味「儲like」,在現實世界則一味hea、一味休養生息、一味賴外圍環境,把事實簡單化、把錯誤合理化,為自己懶散找開脫藉口的人當下任特首。

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2017-3-20 10:24 AM 發表

個仆街腦細都俾人DQ咗啦,仲講有無支格喎
你鬧乜Q人唔需要回,我無興趣聽,唔識字就搵人解,九唔搭八

又係L樣一名, 恨做特首恨到流口水,今日講就乜都得,它朝就hea到乜都唔得,只想做皇就不想做事,做咗咁多年財爺就年年 做錯預算,比你做阿一,香港就真係仆街啦!

引用:
原帖由 bobo38 於 2017-3-20 09:17 AM 發表

曾俊華昨日的回應,邏輯謬誤 ,  曾俊華現今的說辭中,口口聲聲強調的法治核心價值,攻擊梁振英和特區政府施政不濟。曾俊華本身係政府官員, 為參選特首, 可以反轉豬肚,  攻擊政府 ,  自己扮抽身咩都唔關佢事.....:s ...
互相抹黑係宜家班政客嘅核心價值,
不過無計,
香港人buy呢味

一個做了差不多十年財爺的人
竟然這樣管理財政
已經看到有幾甘“好”
日日上FB管理財政就得啦
講講下又“外圍因素”又得左
邊使用腦
個腦用來想下派錢入MPF,或者建丁廈這類高級野

引用:
原帖由 bobo38 於 2017-3-20 09:17 AM 發表

曾俊華昨日的回應,邏輯謬誤 ,  曾俊華現今的說辭中,口口聲聲強調的法治核心價值,攻擊梁振英和特區政府施政不濟。曾俊華本身係政府官員, 為參選特首, 可以反轉豬肚,  攻擊政府 ,  自己扮抽身咩都唔關佢事.....:s ...
忍隱九年,
打做清潔背景,
乜都唔做(唔做唔錯),
有時問就用在上網呃 like,
正苦出事就避而不談、劃清界線……躲在辨工室內,
苦心經營呀!
若當吮會否又做離岸凸手?

引用:
原帖由 藍泡泡3 於 20/3/2017 09:37 發表

反中亂港就叫政見?
奶都未戒成個小童咁,
學咩人講政見
無錯,反中亂港唔算係政見,只係被洗腦嘅結果,無得醫的,只有靠自己成熟啲之後自我反省,否則一世做人目標就係反中亂港。

咁做人真係有意義。

引用:
原帖由 山不厭高 於 2017-3-20 10:23 AM 發表

曾俊華講就天下無敵
反映他缺乏承擔與膽識,難當大任。

「休養生息」

引用:
原帖由 pimon 於 2017-3-20 10:42 AM 發表

忍隱九年,
打做清潔背景,
乜都唔做(唔做唔錯),
有時問就用在上網呃 like,
正苦出事就避而不談、劃清界線……躲在辨工室內,
苦心經營呀!
若當吮會否又做離岸凸手?
原來他先奸到出汁

憎賤嘩只識人身攻擊,
扮上菜

引用:
原帖由 bobo38 於 2017-3-20 10:42 AM 發表

「休養生息」
hea做理論

引用:
原帖由 bobo38 於 2017-3-20 10:43 AM 發表

原來他先奸到出汁
他與入獄那位相似
就是奉行“少做少錯不做不錯”,上FB likelike就得

引用:
原帖由 bobo38 於 2017-3-20 10:42 AM 發表

「休養生息」
休養生息,
即係少做錯,
唔做唔錯啦,
前財爺一貫作風
索性加多句無為而治ma

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2017-3-20 09:27 AM 發表
左報妓者真係慣撚左老作當事實

1變臉術:財爺任內拒減稅 參選減稅當招牌
(薯片講過世界唔同左, 歐美過去今年都話要減稅, 佢都係跟全世界去減)

2騎牆術:對反對派講一套  對中央講另一套
(支持 ...
好心睇下你既黨報爛果和淫賤黎哩九年點鬧鬍鬚憎啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]