• 瀏覽: 42,253
  • 回覆: 37
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 good103 於 2017-3-20 10:26 AM 發表
台灣人從未都冇成認是中國的一個省,佢地有自己的國旗及總統...
中國要收覆台灣只有武力解決一條路!
全球都承認一中政策 台灣係南海中國境內

引用:
原帖由 nde63h 於 2017-3-20 11:57 AM 發表

Taiwan is a country
台灣是直轄省

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 11:59 AM 發表
中共宣稱釣魚台是中國領土,但無法派軍駐守島上,只因害怕日本軍隊咁有本事就在島上駐兵。
釣魚島是歷史遺留問題 只是暫時擱置 中國是擁有釣魚島主權的 而日方只有行政權

引用:
原帖由 nde63h 於 2017-3-20 12:02 PM 發表

no.
呢你能不能把台灣從中國南海境內搬出去啊?不能的話就只是中國的一個直轄省

引用:
原帖由 大林林 於 2017-3-20 12:03 PM 發表

台灣剩番21間領事館,無一間在香港,點抗議
宜家仲少佐添

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 12:03 PM 發表
親中共人士你們怎樣吹噓也好,說到底什麼也做不可。
台灣的朋友你好 我們是香港的朋友 大家都在中國的懷抱裡

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2017-3-20 02:29 PM 發表

擱置到幾時
好似話,人地駐軍,買賣都做齊喇喎,要等佢起埋機場?真有飛機升降先?起埋大廈商場先?
唔好好似啦 冇圖人地up麼你都信啊?你叫條友比證據你啦 我就見到釣魚島上光禿禿麼都冇

引用:
原帖由 k750750k 於 2017-3-20 12:22 PM 發表

你能不能把中國從台灣南海境內搬出去啊?不能的話就只是台灣的一個直轄省
你搵個國家承認南海係台灣既咯

引用:
原帖由 anti_hkd16 於 2017-3-20 01:11 PM 發表

全面台獨,港獨,疆獨,藏獨,瓦解共畜集團…
疆獨已經全殲 藏獨已經趕出 港獨剩低唔夠幾萬 台獨正在水生火熱蔡小英努力扒台獨皮 恭喜賀喜

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 01:39 PM 發表

擱置=怕事
中國宣稱釣魚台是中國領土一部份何來有退讓餘地,南海、東海又話是中國的,現在日本在釣魚台行駛緊管治權,何來還可擱置問題,分明是怕了日本。說過來中共又說南海是中國的,為何美國航母在南海??經常聽 ...
擱置係雙方面既 日本並冇主權 只有行政權 冇主權姐係廢

黃岩島已經收復 急乜啊?你好喜歡打仗?派你去駐守釣魚島如何?

引用:
原帖由 夜來人 於 2017-3-20 12:31 PM 發表
台灣有現行貨幣,有統總,有國旗,唔理一唔一中都好,
而家有既都係存在緊,唔係改圖就等於改奱歷史
咁啲細路係咪覺得唔想見到既事實都要全部都要ps?
香港有港紙 有特首 有區旗 而且香港係中國一個特區 就同台灣係一個特別行政省一樣

引用:
原帖由 bt隊長 於 2017-3-20 05:17 PM 發表

咁不是事實。
首先臺灣仍有邦交國,即係不是全球。

其次,得把口承認一個中國有檸用咩?
咁只是中共自high講法。

何況一個中國亦不代表台灣不是一個獨立國家。
中共話佢地係中國省。咁佢能否有效管治臺灣嘛?有無 ...
台灣邦交國乜同上海姐妹城市一個道理咯 而且係到不斷減少中
入唔到聯合國 算唔算一個國家?
承認一中政策係同中國建交唯一既承諾 所以中國咁多建交國都係承認台灣係中國既一個省
香港特首都係代表制選舉出來 如果唔係黃絲阻攔今日我地就可以自己一人一票投選出來

引用:
原帖由 7@yah 於 2017-3-20 03:46 PM 發表
中國人冇發言權。有不滿可以取消咩 '一國,幾制'',,,,,,
你係唔係中國人?

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 03:28 PM 發表

咁台灣有無解放軍駐守體驗中共主權呀?
台灣周邊有解放軍駐守 南海圍住台灣來守

引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2017-3-20 07:34 PM 發表

盲都知歷屆特首只是傀儡一名,真正決策係大陸班高官
盲既都知歷屆特首都有自主權決策香港大部分事宜 譬如最經典既梁特首禁止帶超過兩罐奶粉出境 雙非不得在港預約產子等

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]