• 瀏覽: 42,304
  • 回覆: 446
  • 追帖: 2
中共跟台灣比較,全台男性都當過兵,大陸絕大部份男性都只是民工及農民,根本槍炮都未接觸過。

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 11:46 AM 發表

你有無讀歷史㗎?
台灣是一個省是政治正確。
中華民國立國初期就要對日本全面抗戰,投入總兵力為國家對抗日軍,但想不到共產黨在後方施而偷襲卑鄙手段坐大,日軍投降後俄國將全部日軍留下武器轉送共產黨,隨 ...
問吓聨合國先啦。

只要大陸出兵必亡國,到時你班五毛吃屎啦!

TBB太不得民心就是太多政治審查

垃圾tvb,拍之前你都見到d旗架啦,你可以吾拍呢間架,但你吾可以拍完自己改人d野ka ma

台灣國立即派戰艦封鎖維多利亞港,所有在臺灣國的香港人一律不準出境,直至cctvb 跪地道歉為止

我們全台灣人民每天等解放軍打過來,天亮等至日落,快一百年未曾見過一個解放軍,反而五毛就每天見一大羣。

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 02:47 PM 發表

中共擁有十三億人口,事事跟台灣比較,共匪本色難改,話遠就唔出兵,只要中共放棄釣魚台主權,我相信台灣馬上出兵收回釣魚台。
還有中共日日吹打仗,現役將領何曾打過仗。吹牛就叻。
真係話你on9你又嬲!你識條鐵咩!派解放軍話咁易,係台灣即刻無面!其二,日本仔放佢都唔生,個個島暫時唔洗咁急同佢玩!

改新聞嘅唔抵得人哋學佢咁改嘢!

免費節目,有什麼問題!商業好正常!

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2017-3-20 02:29 PM 發表

擱置到幾時
好似話,人地駐軍,買賣都做齊喇喎,要等佢起埋機場?真有飛機升降先?起埋大廈商場先?
唔好好似啦 冇圖人地up麼你都信啊?你叫條友比證據你啦 我就見到釣魚島上光禿禿麼都冇

引用:
原帖由 atobellini 於 2017-3-20 02:58 PM 發表
台灣國立即派戰艦封鎖維多利亞港,所有在臺灣國的香港人一律不準出境,直至cctvb 跪地道歉為止
比個核子彈佢做膽佢都唔敢啦!我絕對可以批死佢!

引用:
原帖由 k750750k 於 2017-3-20 12:22 PM 發表

你能不能把中國從台灣南海境內搬出去啊?不能的話就只是台灣的一個直轄省
你搵個國家承認南海係台灣既咯

引用:
原帖由 anti_hkd16 於 2017-3-20 01:11 PM 發表

全面台獨,港獨,疆獨,藏獨,瓦解共畜集團…
疆獨已經全殲 藏獨已經趕出 港獨剩低唔夠幾萬 台獨正在水生火熱蔡小英努力扒台獨皮 恭喜賀喜

台灣生果報乜唔係支持台獨架咩,做咩突然咁維護青天白日滿地紅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]