• 瀏覽: 42,294
  • 回覆: 446
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 winghg2 於 2017-3-20 12:02 PM 發表

釣魚島是歷史遺留問題 只是暫時擱置 中國是擁有釣魚島主權的 而日方只有行政權
擱置到幾時
好似話,人地駐軍,買賣都做齊喇喎,要等佢起埋機場?真有飛機升降先?起埋大廈商場先?

CCTVB  共匪台

碎盡天下玻璃心

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 11:46 AM 發表

你有無讀歷史㗎?
台灣是一個省是政治正確。
中華民國立國初期就要對日本全面抗戰,投入總兵力為國家對抗日軍,但想不到共產黨在後方施而偷襲卑鄙手段坐大,日軍投降後俄國將全部日軍留下武器轉送共產黨,隨 ...
你讀左野史係嘛?

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 11:50 AM 發表
中華民國不認中共政權,亦不排除適當時候反攻大陸全面統一中國。
最早發表呢個講話既蔣介石都死左幾十年啦!你仲信佢講?佢有本事咩?

洗唔洗做到咁呀~
如果係強國旗比人改
又會比十幾億人批判,最後要公開道歉

引用:
原帖由 aizitou 於 2017-3-20 07:10 AM 發表
香港無線電視台(tvb)前晚播出的美食節目《玩轉香港日與夜》,訪問去年在香港新開的台灣小吃店「阿元來了」,播出時竟把店裡到處都是的青天白日滿...

http://twimg.edgesuite.net//images/twapple/640pix/201703 ...
又係毒果新聞

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 11:59 AM 發表
中共宣稱釣魚台是中國領土,但無法派軍駐守島上,只因害怕日本軍隊咁有本事就在島上駐兵,所以只可說句垃圾中共,有這樣政府就會出這樣電視台。
你有無睇過地圖?個島係邊到?台灣呢隻狗都唔去要解放軍去?你訓醒未?

引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 12:06 PM 發表
我希望中共快些出兵收回釣魚台或台灣,因出兵日就是亡黨亡國之日。
係呀!亡國民黨呀嘛!絕對正確!

引用:
原帖由 onepointpoint 於 2017-3-20 12:07 PM 發表
中華民國才是正統

赤共心虛了
乜唔係漢朝咩?

引用:
原帖由 same-same 於 2017-3-20 12:15 PM 發表

香港冇「臺灣領事館」
佢地識條鐵咩?!

引用:
原帖由 k750750k 於 2017-3-20 12:22 PM 發表

你能不能把中國從台灣南海境內搬出去啊?不能的話就只是台灣的一個直轄省
你夠鐘食藥啦!

引用:
原帖由 good103 於 2017-3-20 10:26 AM 發表
台灣人從未都冇成認是中國的一個省,佢地有自己的國旗及總統...
中國要收覆台灣只有武力解決一條路!
百分之99既台灣人都有本土意識  人服心不服

引用:
原帖由 落草為寇 於 2017-3-20 02:36 PM 發表

你有無睇過地圖?個島係邊到?台灣呢隻狗都唔去要解放軍去?你訓醒未?
中共擁有十三億人口,事事跟台灣比較,共匪本色難改,話遠就唔出兵,只要中共放棄釣魚台主權,我相信台灣馬上出兵收回釣魚台。
還有中共日日吹打仗,現役將領何曾打過仗。吹牛就叻。

引用:
原帖由 白承恩 於 2017-3-20 01:45 PM 發表

唔好痴線!

日本邊度有行政權!

釣魚台及其海域屬於中國。而家俾日本非法侵佔!

你竟然亂講日本有行政權?
同佢講都晒氣,美國係佢老豆,日本係佢契哥,台灣係佢大佬!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]