• 瀏覽: 42,250
  • 回覆: 446
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 123kenny456 於 2017-3-20 01:39 PM 發表

擱置=怕事
中國宣稱釣魚台是中國領土一部份何來有退讓餘地,南海、東海又話是中國的,現在日本在釣魚台行駛緊管治權,何來還可擱置問題,分明是怕了日本。說過來中共又說南海是中國的,為何美國航母在南海??經常聽 ...
擱置係雙方面既 日本並冇主權 只有行政權 冇主權姐係廢

黃岩島已經收復 急乜啊?你好喜歡打仗?派你去駐守釣魚島如何?

引用:
原帖由 夜來人 於 2017-3-20 12:31 PM 發表
台灣有現行貨幣,有統總,有國旗,唔理一唔一中都好,
而家有既都係存在緊,唔係改圖就等於改奱歷史
咁啲細路係咪覺得唔想見到既事實都要全部都要ps?
香港有港紙 有特首 有區旗 而且香港係中國一個特區 就同台灣係一個特別行政省一樣

引用:
原帖由 winghg2 於 2017-3-20 03:23 PM 發表

香港有港紙 有特首 有區旗 而且香港係中國一個特區 就同台灣係一個特別行政省一樣
咁台灣有無解放軍駐守體驗中共主權呀?

TVB, 你點解唔將青山紅樓新聞片段內的青天白日滿地紅旗染紅?

引用:
原帖由 aizitou 於 2017-3-20 07:10 AM 發表
香港無線電視台(tvb)前晚播出的美食節目《玩轉香港日與夜》,訪問去年在香港新開的台灣小吃店「阿元來了」,播出時竟把店裡到處都是的青天白日滿...

http://twimg.edgesuite.net//images/twapple/640pix/201703 ...
正呀

有名你叫CCTVB,新聞部都係民建聯既人把持!

不知所謂

一睇頭貼,毒果轉貼員傻Q左

奧運會都只准用中華台北徽𣄃。

引用:
原帖由 nicky1983 於 2017-3-20 07:36 AM 發表

一面旗有兩面,其中得一面有藍色一面無唔正常咩?咁其實呢類旗係一面有圖案定兩邊都有?
咪玩啦。。你見過旗系單面架咩?
香港區旗都係雙面架啦。

引用:
原帖由 good103 於 2017-3-20 10:26 AM 發表
台灣人從未都冇成認是中國的一個省,佢地有自己的國旗及總統...
中國要收覆台灣只有武力解決一條路!
中國改國號叫中華民國咪統一台灣咯。

唔係點叫CCtvb呀

引用:
原帖由 草根股王 於 2017-3-20 01:29 PM 發表

中華民國台灣省呀
GOOD 全中!
台灣人誠認的是[中華民國台灣省]
但絕不會誠認是[中華人民共和國台灣省]
兩者分別好大!
青天白日滿地紅旗 不是特區的區旗,可以獨立主權國出賽!

引用:
原帖由 cowboy30 於 20/3/2017 11:36 發表
妓協肥婆快快出黎閙啦,市民有知情權
等緊死肥x比指示
好快出來汪汪叫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]