• 瀏覽: 20,045
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-19 02:42 PM 發表
世界從來充滿矛盾與競爭

泛民是敵我矛盾

他們口中的惡就是中共中國的善

那些怕事及與泛民關係好的曾權許仁劉熊田俊谷恆
才真正沒好下場

反之, 決心抗擊泛民的梁英, 七警
一定大把地位
他們口中的善就是中共中國的惡?早在689之前已有說狼鷹根正苗紅啦!冇驚奇。

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 06:03 AM 發表
自己友party   ,中意選邊個就邊個,呢d位無傷大雅。

不過話分兩頭,世界就係咁吊鬼。能夠連任既連政委都無得做,不能連任既就做政協副主席。

究竟,政協係咩機構黎呢?
我之前第二個帖講過,換人有換人的好處。但換人唔代表中共唔信CY。

叫佢返去耕田

引用:
原帖由 講不出再見 於 2017-3-20 12:00 PM 發表
叫佢返去耕田
n 中國香港人繼續乖乖接受共產黨統治

因為咁!垃圾媒體無嘢寫,摺得!

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-20 11:31 AM 發表

系中亞立個新既咪得

歐佬?今次唔輪到佢話事

有本事就唔好一齊玩
喺呢個三分天下既國際大勢下,歐佬面前有兩個選擇,(1) 維持企喺美國一邊,即係二對一,合力擠壓中俄一方; (2) 轉軚親中俄一方,形成歐盟+中俄,二對一去反擠壓美帝.

喺中國人利益立場,當然要促成歐盟選擇 Optipn 2.  點促成?就係以 "貿易同盟" 為切入點去分化 "美歐同盟", 點樣促成歐中貿易同盟? 關鍵就係令到歐洲既貿易商業巨企放下介心跟中國擴大貿易,有歐佬巨企放下介心倒向中國陣營,你洗擔心歐盟政府唔屈服?  

歐佬呢條大魚唔係無得揀既,維持美歐同盟已經係最少風險,吊大魚係要落魚利嘅,當年美國就喺以馬歇爾計劃,花錢幫歐佬各國喺二戰廢墟中恢服,換嚟70年對美國馬首是瞻,美國人就係有氣度,捨得落魚利吊大魚,有長遠戰略眼光,唔似你一葉障目,若果當年美國人似你現在一樣目光如豆的話,美國就無二戰後既風光.

愛國唔係用把口叫口號,三分天下勢,歐盟大魚又善價待沽喇,用你個初中程度智能去諗諗,你自己諗唔明睇唔通都唔好拖我地後腿,中國復興去重建輝煌,唔係靠你呢種下級智能人.

所有卸任特首都會自動升上去, 有咩原因? 其他人就理想當然, 要特別寫篇野就顯得689 不配

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-19 11:14 發表
在全國政協第十二屆第五次會議上,現任特首梁振英以2066票高票當選為全國政協副主席。梁振英成為繼安子介、霍英東、董建華之後,第四名躋身國家領導人行列的港人。值得注意的是,今年並非全國政協換屆年,梁振英屬於 ...
知道,睇立場嘛。。。,
反正,中國嘅事。。。。

cy……已成國家領導,有乜事都可直達中央……人大係香港法律最終解釋權!

引用:
原帖由 我屋企做乜 於 2017-3-20 11:49 AM 發表

他們口中的善就是中共中國的惡?早在689之前已有說狼鷹根正苗紅啦!冇驚奇。
美國認為戈巴喬夫是善
蘇俄認為他是惡

你懂不懂世界歷史??

引用:
原帖由 tailikhk 於 2017-3-20 12:26 PM 發表
所有卸任特首都會自動升上去, 有咩原因? 其他人就理想當然, 要特別寫篇野就顯得689 不配
與泛民關係好的曾蔭權有上去??????

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-3-20 12:42 PM 發表

知道,睇立場嘛。。。,
反正,中國嘅事。。。。
咁當然是看立場

美國, 歐洲, 有給公平機會""非天主/基督教徒""嗎??

從來世界歷史就是這樣玩法...

又話升佢上去納入國家領導人地位好讓習近平睇住條福街等佢唔可以再搞喎香港嘅。條粉樣破壞力強大,升上神台等法力無邊嘅習大大睇住,香港人可以安穩過日子,都算國家對香港人嘅貢獻。

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 12:45 PM 發表

美國認為戈巴喬夫是善
蘇俄認為他是惡

你懂不懂世界歷史??
你明唔明我寫乜?美國與蘇俄都有權「甲之熊掌 乙之砒霜」一國下兩制有唔同觀點都冇問題𠺝!我不過道出早就有香港人知而唔驚奇而已 吼甚麼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]