• 瀏覽: 20,072
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 chickenlee 於 2017-3-20 09:34 AM 發表
咪交換佢唔連任囉,
駛咩咁長篇大論

唔俾D野佢食,
方丈份人咁小氣,
唔驚佢爆大鑊呀?  
原來CY咁把炮可以另到中央要用政協副主席交換....

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-19 07:30 PM 發表
打夠飛機嘞

一帶一路係中國做主場

法律,會計,仲裁,當然係行中國果套

一帶一路無香港既事....可能只有英美澳會經香港,但係佢地對一帶一路既參與唔會點大,中亞先係重點
英美澳點解要經你香港?又唔係近 深圳前海唔好?

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-19 11:14 AM 發表
在全國政協第十二屆第五次會議上,現任特首梁振英以2066票高票當選為全國政協副主席。梁振英成為繼安子介、霍英東、董建華之後,第四名躋身國家領導人行列的港人。值得注意的是,今年並非全國政協換屆年,梁振英屬於 ...
因為佢識得同港人作對,淨係幫大陸做事。

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-20 10:25 AM 發表

西鬼既扮中立留返你

大陸有機會做盟主仲會俾西鬼牽住個鼻走??  

乖乖地做西奴啦你
聽唔明咩叫 arbitration, 証明你係入息中位數以下既人.

無論你點強勢,與別人定立與勢行商貿合約時,亦須要中立第三方主持,例去賣樓,當買賣兩方去辨政府手續或查冊時,由誰保管諚金?  由扮演第三方既律師樓去保管諚金及檢視買賣兩方文件真偽,無相對中立既第三方存在去居中主持,強勢一方又如何招來提心吊膽既弱勢一方去放心埋堆?  所以你話,有公認既中立第三方存在,對強勢一方有利還是不利?

有人可以白手興家,有人窮死一世,分別在於你能否看破世情.

引用:
原帖由 winghg2 於 2017-3-20 10:41 AM 發表

英美澳點解要經你香港?又唔係近 深圳前海唔好?
話晒香港都叫行緊英帝留下既“國際標準”,英美澳食同一款奶粉大

好似打工咁,
無論d下屬有幾唔妥你,
只要大老闆happy一樣可以前程錦繡

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-19 11:14 AM 發表
在全國政協第十二屆第五次會議上,現任特首梁振英以2066票高票當選為全國政協副主席。梁振英成為繼安子介、霍英東、董建華之後,第四名躋身國家領導人行列的港人。值得注意的是,今年並非全國政協換屆年,梁振英屬於 ...
的確港獨的確已成他手下敗將,
那四名議員被成功DQ埋就更完美了,
林太做特首時,
反動力量最好再次佔領中環逼她下台,
她大可盡地一煲實行23條立法,
那麼香港有救了。

引用:
原帖由 Psyco 於 2017-3-20 10:43 AM 發表

聽唔明咩叫 arbitration, 証明你係入息中位數以下既人.

無論你點強勢,與別人定立與勢行商貿合約時,亦須要中立第三方主持,例去賣樓,當買賣兩方去辨政府手續或查冊時,由誰保管諚金?  由扮演第三 ...
兜一百個圈,改一萬個名

個中心思想都係“要交俾西鬼做公正人”

奴隸思想

點解要升CY?
有理智既人都知啦: 佢響香港冇咩貢獻, 樓價依然高企, 社會仍在斯裂,經濟低迷, 但佢夠聽話唔駁嘴, 中央叫佢做咩佢就到加零一, 而且報喜不報憂, 只報自已做到既, 做唔到既就唔提!
將來CY2號, 同樣係咁既人!

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-20 10:45 AM 發表

兜一百個圈,改一萬個名

奴隸思想
同中亞佬做生意,第三方“公正人”要搵都搵俄佬,大陸對“扮公正”既影響力就有系手

香港? 拜拜㕸

憎賤嘩只識人身攻擊,
扮上菜,
一無是處

不能做滿任期 和 不能連任 都去左做政協副主席

9up無限 連任咪得law

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-20 10:45 AM 發表

兜一百個圈,改一萬個名

奴隸思想
呢庭第三方公正人,英國鬼老要去到19世紀才發明出嚟,但中國人係2000年前既古代唐朝已經發展出呢種制度,當時西涼地既番鎮為咩事土地咁貧脊亦可有本事有財力建軍威脅長安首都? 就係因為西涼合蕃鎮因地理之利,居中主持中國本土跟歐/中東既絲織貿易,有西涼諸番作第三方存在,變相吸引發展咗中/歐貿易.

邊個話 "中立第三方貿易中介人" 係鬼佬專利?  其實係我地中國人發明嘅.

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-20 10:43 AM 發表

話晒香港都叫行緊英帝留下既“國際標準”,英美澳食同一款奶粉大
香港要行真普選 何需要國際標準

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]