• 瀏覽: 20,075
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
人哋以德服人,你哋班仆街泛民黃屎,以凶嚇人乜嘢

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-19 11:14 AM 發表
在全國政協第十二屆第五次會議上,現任特首梁振英以2066票高票當選為全國政協副主席。梁振英成為繼安子介、霍英東、董建華之後,第四名躋身國家領導人行列的港人。值得注意的是,今年並非全國政協換屆年,梁振英屬於 ...
恭喜

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 06:22 AM 發表

其實,諗清楚一 d ,所謂能夠連任,唔一定好受普遍大眾支持,但最起碼要得到選委支持。

而選委,某程度上係代表地區的中堅核心利益團體。

一個領導人,若果連爭取社會利益團體的支持都做唔到,其領導能力真係成 ...
你們支持的曾俊華

選委無論是提名, 及支持票

都遠低於梁英689

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 06:03 AM 發表
自己友party   ,中意選邊個就邊個,呢d位無傷大雅。

不過話分兩頭,世界就係咁吊鬼。能夠連任既連政委都無得做,不能連任既就做政協副主席。

究竟,政協係咩機構黎呢?
既然問到,用最簡單易明講你聽,
唔留級就可以升班!
明唔明?

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 08:45 AM 發表

你們支持的曾俊華

選委無論是提名, 及支持票

都遠低於梁英689
一件還一件,我個人係好唔中意曾生~

佢真係太 hae... 佢既往績,林太在辯論中所指他無視中小企的方案 (但卻在政綱中接受)… 都反映呢 d 特質。

只是,我只想回應標題及結果,為何屬意既人選咁不得人心?

反而,次選卻能完成任期… 好似貪曾咁… 就論佢私德有虧,但佢做特首,人地都覺得佢交到功課了。

今次港人,甚至好多選委憎惡的梁特,反而高票當選政協副主席。

這不是諷刺,還是什麼呢?

引用:
原帖由 克人憎 於 2017-3-20 09:03 AM 發表

既然問到,用最簡單易明講你聽,
唔留級就可以升班!
明唔明?
唔好講到咁白。

政協的原意,並不是這樣。

但自從經過董生,唐生,梁生的情況後,人人都會咁諗。

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 09:08 AM 發表

一件還一件,我個人係好唔中意曾生∼

佢真係太 hae... 佢既往績,林太在辯論中所指他無視中小企的方案 (但卻在政綱中接受)… 都反映呢 d 特質。

只是,我只想回應標題及結果,為何屬意既人選咁不得人心?

反而, ...
從來是矛盾對立

你們認為沒民望, 惡

事實就是在中共中國眼中的善, 所說一定要升職

多讀歷史吧

世界從來都係在競爭中成長

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-19 10:46 PM 發表

中乜間乜人啫

人地行大陸法,香港啲律師識條撚咩
佢哋最叻就係偷呃怪片。睇吓公賊黨就知啦!

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 09:11 AM 發表

唔好講到咁白。

政協的原意,並不是這樣。

但自從經過董生,唐生,梁生的情況後,人人都會咁諗。
你們喜歡怎樣看

根本沒人理會的

你們不是統一說, 他們全是獨裁中共隻狗嗎??

你們的意見全不用理會

就是最佳的大戰略

中央不信任新特首,加個保險,添上1個太上皇!!!!!

唔突顯香港有港獨CY邊可能升得咁快,中共最怕獨。
CY睇中中共弱點出擊一擊即中。

咪交換佢唔連任囉,
駛咩咁長篇大論

唔俾D野佢食,
方丈份人咁小氣,
唔驚佢爆大鑊呀?

政協副主席 職位高過特首 應該係間接 管治香港 真係多謝曬白鴿黨 白鴿一定嘔血身亡

因為中央一向支持官員收錢不用申報,可能以國家法律,以免貪英被查入獄。

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-19 02:42 PM 發表
世界從來充滿矛盾與競爭

泛民是敵我矛盾

他們口中的惡就是中共中國的善

那些怕事及與泛民關係好的曾權許仁劉熊田俊谷恆
才真正沒好下場

反之, 決心抗擊泛民的梁英, 七警
一定大把地位
非常對

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]