• 瀏覽: 20,078
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
CY做副主席,同李+X娶新抱,呢D新聞有乜唔同?
聰明人同普通人著眼不同,準備不同,結局也很不同

方便拉尻佢

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2017-3-20 12:55 PM 發表

一帶一路正如某師兄講係土共既主場
其中一個目標係開發沿途資源豐富國家既潛力
沿路大部份都係俄語, 突厥語系, 阿拉伯語系等等不同語言國家
除左英國, 馬拉, 李家坡同南亞幾個國家行普通法
中國,中亞 到歐洲 ...
其實一路一帶過程得來實在不易,要同60幾個唔同意種族語言文化意識形態法律標準的國家簽貿易條約難度係好高。
同時歐美各國又各出奇招阻撓,奧班馬個太平洋條約其實都為了制衡它,英美而家有句說話: China is building another "Great Wall"

飛機射到上太空

有人唔明, 點解明明CY冇得連任, 但又比佢做政協副主席. 我在另一個帖已解釋過 (比我講中左, CY將會升做攻協副主席): 換人係有換人的好處, 但唔等於中共唔信CY, 只要睇下CY係唔係下台後可以好似董伯伯去做人大政協副主席就知.

不過泛民友們又唔洗太唔開心. 好果方面諗, 其實中共明明信任CY, 但都肯換CY, 反映出中共其實仍然重視港人民意, 唔希望泛民人繼續為反而反, 香港繼續亂落去. 所以大家唔好以為中共唔知香港民情, 更加唔係唔理香港人諗咩.

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 09:08 AM 發表

一件還一件,我個人係好唔中意曾生~

佢真係太 hae... 佢既往績,林太在辯論中所指他無視中小企的方案 (但卻在政綱中接受)… 都反映呢 d 特質。

只是,我只想回應標題及結果,為何屬意既人選咁不得人心?

反而, ...
國家挑選國家領導人,有別於選舉,而是須經時間考驗。
至於曾氏,
千年修得首長權,將自己以往的德行敗清,送晒給大地主,落得此田地,祇可説因果!

引用:
原帖由 克人憎 於 2017-3-20 04:45 PM 發表

至於曾氏,
千年修得首長權,將自己以往的德行敗清,送晒給大地主,落得此田地,祇可説因果!
還有, 他不斷送禮給英資, 泛民

注定他自己企錯邊而仆街

抵撚死

CY有搞好香港係 聞所未聞
不過我吾係黃心立埸姐
但我亦吾覺得CY好正當囉

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2017-3-19 11:00 PM 發表
睇完成篇文
寫到土共好似冇撚左城邦KONG粲
成個一帶一路就會失敗咁
宣傳式文章樣版戲啫!

引用:
原帖由 克人憎 於 2017-3-20 04:45 PM 發表

至於曾氏,
曾氏輸俾自己嘅性格冇得講。

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-20 04:11 PM 發表
有人唔明, 點解明明CY冇得連任, 但又比佢做政協副主席. 我在另一個帖已解釋過 (比我講中左, CY將會升做攻協副主席): 換人係有換人的好處, 但唔等於中共唔信CY, 只要睇下CY係唔係下台後可以好似董伯伯去做人大政協副主 ...
中晒POINT非常好。

邊有咁復雜?689肯吾參選,中央就派返個安慰獎俾佢,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]