• 瀏覽: 20,086
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 Psyco 於 2017-3-20 10:59 AM 發表

呢庭第三方公正人,英國鬼老要去到19世紀才發明出嚟,但中國人係2000年前既古代唐朝已經發展出呢種制度,當時西涼地既番鎮為咩事土地咁貧脊亦可有本事有財力建軍威脅長安首都? 就係因為西涼合蕃鎮因地理之 ...
仲裁中心設係香港,就難免受制西鬼影響

一帶一路既仲裁中心會設系一個大陸可以發揮足夠影響力既地方

支持cy!cY萬歲!cY真係好到冇倫…………i  love cy

係啲唔知足及逢中必反嘅黃屍睇唔開姐!

駛佢講咩
cy最做得野 全中國人都知
下一個到林鄭啦

引用:
原帖由 奇洛杜雷斯 於 2017-3-20 10:46 AM 發表
點解要升CY?
有理智既人都知啦: 佢響香港冇咩貢獻, 樓價依然高企, 社會仍在斯裂,經濟低迷, 但佢夠聽話唔駁嘴, 中央叫佢做咩佢就到加零一, 而且報喜不報憂, 只報自已做到既, 做唔到既就唔提!
將來 ...
但你又無可奈何喎

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2017-3-20 01:00 AM 發表
睇完成篇文
寫到土共好似冇撚左城邦KONG粲
成個一帶一路就會失敗咁
好明顯無咁意思,
咁都J得起?

引用:
原帖由 chickenlee 於 2017-3-20 09:34 AM 發表
咪交換佢唔連任囉,
駛咩咁長篇大論

唔俾D野佢食,
方丈份人咁小氣,
唔驚佢爆大鑊呀?
咁曾蔭爟有冇爆大鑊呀?

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-3-20 11:17 AM 發表

咁曾蔭爟有冇爆大鑊呀?
爆肛就有

引用:
原帖由 vanga 於 2017-3-20 11:19 AM 發表

爆肛就有

咁又唔好咁講, 話晒佢都係呢3年才開始留意香港政治的黃絲的偶像來的...太傷佢地心了

我知有好多人吾like CY,同時亦有非常多人like去,覺得去夠硬淨

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-20 11:04 AM 發表

仲裁中心設係香港,就難免受制西鬼影響

一帶一路既仲裁中心會設系一個大陸可以發揮足夠影響力既地方
所以死對頭上海/深圳及新加坡都想掙呢個位,無能力既廣州亦眼紅,泛民政黨呢班港奸亦想香港跟中國經濟割裂,所以亦會阻撓香港坐穩歐中貿易中介呢個位.

以上海及深圳定作中介對中國當然最有利,但難令對歐佬放下介心.

接受新加坡? 對歐佬最好,但又到中國不利.

點好?  當然選香港.

引用:
原帖由 Psyco 於 2017-3-20 11:28 AM 發表

所以死對頭上海/深圳及新加坡都想掙呢個位,無能力既廣州亦眼紅,泛民政黨呢班港奸亦想香港跟中國經濟割裂,所以亦會阻撓香港坐穩歐中貿易中介呢個位.

以上海及深圳定作中介對中國當然最有利,但難令對歐佬放下介 ...
系中亞立個新既咪得

歐佬?今次唔輪到佢話事

有本事就唔好一齊玩

[ 本帖最後由 dogdogchiV 於 2017-3-20 11:32 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

費時689再出黎選

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2017-3-19 11:00 PM 發表
睇完成篇文
寫到土共好似冇撚左城邦KONG粲
成個一帶一路就會失敗咁
哈哈,我又唔覺喎。作者都冇咁寫,相信你有呢個感覺只係你一廂情願。

諗咁多做咩, 反正又唔關香港人事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]