• 瀏覽: 20,046
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 chukfong 於 2017-3-20 09:40 AM 發表
因為中央一向支持官員收錢不用申報,可能以國家法律,以免貪英被查入獄。
那又不幫親泛民的貪曾, 貪許, 貪熊?

政協只是養老院,無乜實權. 象徵意義更多一些。人大常委會正副委員長,尼D先叫勁~

引用:
原帖由 chickenlee 於 2017-3-20 09:34 AM 發表
咪交換佢唔連任囉,
駛咩咁長篇大論

唔俾D野佢食,
方丈份人咁小氣,
唔驚佢爆大鑊呀?
又不見去幫貪曾, 貪計, 貪熊, 貪谷
去交換??

多撚餘

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 09:47 AM 發表

那又不幫親泛民的貪曾, 貪許, 貪熊?
因為中央未收到貪曾,貪許的匯款,錢未收到,中央官員是不會幫助的。貪熊不是貪吧。

引用:
原帖由 chukfong 於 2017-3-20 09:51 AM 發表

因為中央未收到貪曾,貪許的匯款,錢未收到,中央官員是不會幫助的。貪熊不是貪吧。
貪錢不交給中共而坐囚

是否愚笨?

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2017-3-20 09:08 AM 發表

一件還一件,我個人係好唔中意曾生∼

佢真係太 hae... 佢既往績,林太在辯論中所指他無視中小企的方案 (但卻在政綱中接受)… 都反映呢 d 特質。

只是,我只想回應標題及結果,為何屬意既人選咁不得人心?

反而, ...
曾特首的政績便是把問題留待下任特首處理喎。如果唔係佢咩都唔做,早d建房屋,早d創立科技局,早d提出政策去幫助中小企發展,早d處理雙非及教育,中小學學位及教職員問題,便唔使搞到咁多人不滿政府,唔會有咁多逢政府逢中央必反的人出來。香港搞到咁,多得曾特首了。

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-19 11:14 AM 發表
在全國政協第十二屆第五次會議上,現任特首梁振英以2066票高票當選為全國政協副主席。梁振英成為繼安子介、霍英東、董建華之後,第四名躋身國家領導人行列的港人。值得注意的是,今年並非全國政協換屆年,梁振英屬於 ...
不嬲都話落order用催淚彈, 警棍爆頭, 柒打一
佔中利用黑社會清場
令全港撕裂
官商鄉黑

全部0係大陸眼中都係功.
所以cy2.0一定可以上場.

引用:
原帖由 wize 於 2017-3-20 10:09 AM 發表

不嬲都話落order用催淚彈, 警棍爆頭, 柒打一
佔中利用黑社會清場
令全港撕裂
官商鄉黑

全部0係大陸眼中都係功.
所以cy2.0一定可以上場.

抗擊顏色革命有功

晚吹

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-3-19 10:46 PM 發表

中乜間乜人啫

人地行大陸法,香港啲律師識條撚咩
你連咩係頌裁都唔䁱.

香港有洐生自英國既全套法律,但亦老早已經班報佈以商業合約條款去凌架本地法律條文既 Arbitration Ordinance (頌裁法), 容許不同國籍既商業合約火伴,以超越自己國家法律條文 (包括香港自己既) 約束去定立與執行一份合同.

若果執行合約時有咩爭執衝突,就交由中立既國際商易頌裁庭解決,邊個係中立國際頌裁庭中心註紥地 ?  喺香港就搵到!

香港就係航運貿易類別之中既頌裁佼佼者,有30幾年頌裁案件歷史,其餘既中心都係歐洲,以當今條件計,中國要搞 "大歐亞貿易網" 而要搵個有國際認可既中立地主持人,捨香港其誰?

引用:
原帖由 Psyco 於 2017-3-20 10:22 AM 發表

你連咩係頌裁都唔䁱.

香港有洐生自英國既全套法律,但亦老早已經班報佈以商業合約條款去凌架本地法律條文既 Arbitration Ordinance (頌裁法), 容許不同國籍既商業合約火伴,以超越自己國家法律條文 (包括香 ...
西鬼既扮中立留返你

大陸有機會做盟主仲會俾西鬼牽住個鼻走??  

乖乖地做西奴啦你

每個政黨都有支持及反對者,能帶領國家,人民步向強大富庶,就是走上正確途徑;可怨是同一宗族的人,接受外來人資助去散播不實訊息,製造民族矛盾,事事為反而反,與民為敵,為咩呢!!

根本好簡單, 中央支持誰, 泛民就要批評誰
明天中央撐薯片, 泛民即刻反面撐林鄭 1 秒不會遲

沒有犯民沒有港獨沒有肛民就成就不了今天的梁振英,所以話有時真係忍唔住笑嘅,梁生真係笑到最後

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]