• 瀏覽: 20,044
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 克人憎 於 2017-3-23 08:54 AM 發表

你可以揾呢段時間嘅歷史嚟講,
可唔可以講吓果段時間,懂外語的中國人同外國人交易,賣廣東人到外國做奴隸工嘅慘況嗎?
滿清和中華民國時代 d 野 ... 哈哈
算吧喇

引用:
原帖由 共產邪教必亡 於 2017-3-23 08:41 AM 發表

共慘黨最那手就是抽出敵人,然後高調唱衰!
哈哈 ... 無錯
你唔 like ?

引用:
原帖由 共產邪教必亡 於 2017-3-23 10:39 AM 發表

所以689咪可以上位,唔liKe又點,沒有甚麼可以做
of course

你們既無膽又孤寒, 確實係 ... 唔 like 又點,沒有甚麼可以做

難得你坦白 ... good

哈哈 ...

引用:
原帖由 killua991219 於 2017-3-20 10:42 AM 發表

因為佢識得同港人作對,淨係幫大陸做事。
攪清楚, 佢係識得同泛民作對, 而泛民唔可以代表全香港.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-23 04:33 PM 發表

攪清楚, 佢係識得同泛民作對, 而泛民唔可以代表全香港.
咁特首都唔可以代表全香港架。有人可以代表香港咩?咁就由香港人代表返自己啦。佢又唔俾。

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2017-3-20 10:44 AM 發表

的確港獨的確已成他手下敗將,
那四名議員被成功DQ埋就更完美了,
林太做特首時,
反動力量最好再次佔領中環逼她下台,
她大可盡地一煲實行23條立法,
那麼香港有救了。
好難再會有佔中了. 當年佔中, 背後有老美策劃同物資支持, 所以可以玩兩個幾月.

反觀本土派柴娃娃即興攪的魚蛋暴動, 係夠哂暴力, 但一晚玩完.

所以如果冇美國佬再幫手, 班泛民或本土唔會再玩得出咩花樣. 美國佬佔中一仗衰過比中共一次, 除非有咩大變化, 否則唔會貿貿然再攪佔中. 而且真係再攪的話, 分分鐘學你話齋, 比中共有機會立23條, 益左中共.

引用:
原帖由 奇洛杜雷斯 於 2017-3-20 10:46 AM 發表
點解要升CY?
有理智既人都知啦: 佢響香港冇咩貢獻, 樓價依然高企, 社會仍在斯裂,經濟低迷, 但佢夠聽話唔駁嘴, 中央叫佢做咩佢就到加零一, 而且報喜不報憂, 只報自已做到既, 做唔到既就唔提!
將來 ...
你都係活在古代的人, 以為中央自己唔可以上網睇下香港發生咩事, 要靠聽CY報告.

引用:
原帖由 pt1997 於 2017-3-20 11:25 AM 發表
我知有好多人吾like CY,同時亦有非常多人like去,覺得去夠硬淨
同意.

對住泛民班牛鬼蛇神, 冇番咁上下硬淨真係唔得. 希望下個特首都係一樣咁硬淨!

引用:
原帖由 tailikhk 於 2017-3-20 12:26 PM 發表
所有卸任特首都會自動升上去, 有咩原因? 其他人就理想當然, 要特別寫篇野就顯得689 不配
你可能少睇新聞, 連貪曾坐緊監都唔知.

引用:
原帖由 ak147147 於 2017-3-20 12:38 PM 發表
靠佢sell一帶一路吹左咁耐有乜成果,大陸咪又係要靠香港學美帝咁賣債救國
一帶一路係大戰略, 要睇長線. 你唔係以為一帶一路可以好似 C9 買股票咁買兩日賺左千幾蚊就可以出來認叻嘛?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]