• 瀏覽: 20,079
  • 回覆: 160
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 阿聞 於 2017-3-20 11:45 AM 發表

哈哈,我又唔覺喎。作者都冇咁寫,相信你有呢個感覺只係你一廂情願。
一帶一路正如某師兄講係土共既主場
其中一個目標係開發沿途資源豐富國家既潛力
沿路大部份都係俄語, 突厥語系, 阿拉伯語系等等不同語言國家
除左英國, 馬拉, 李家坡同南亞幾個國家行普通法
中國,中亞 到歐洲大陸都係行大陸法
經過巴鐵, 波斯同其他阿拉伯國家就係行伊斯蘭教法
土共既大學好多年前已經有專門鑽研各國語言(包括埋一d偏遠地區方言)既學科
班return home card同日日玩捉字蝨既狀棍適唔適應到沿路複雜狀況呀
CY做到國家級領導人自然係處理國家大事
仲使鬼做咩濕9城邦聯絡人咩

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 12:47 發表

咁當然是看立場

美國, 歐洲, 有給公平機會""非天主/基督教徒""嗎??

從來世界歷史就是這樣玩法...
所以,咁扑街,比人屌,最少要受。。。,
方丈,好小氣,唔屌得㗎。。。。

註,中國歷史上侵略別國,都唔係少㗎。。。歷史,唔係作假。。。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-3-20 12:42 PM 發表

知道,睇立場嘛。。。,
反正,中國嘅事。。。。
yes
中國的東西, 是你最愛

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 12:46 PM 發表

與泛民關係好的曾蔭權有上去??????
佢自己因為ICAC 查緊拒絕邀請

引用:
原帖由 sty00 於 2017-3-20 09:47 AM 發表
政協只是養老院,無乜實權. 象徵意義更多一些。人大常委會正副委員長,尼D先叫勁~
董伯榮升政協後
國家領導人訪美好多時都會見到董伯伯身影
班濕9黃絲有幾多個知佢係美國政商界有強大人脈關係

引用:
原帖由 tailikhk 於 2017-3-20 01:13 PM 發表

佢自己因為ICAC 查緊拒絕邀請
why 貪曾 比 icac 查 ?
why 689 無 ?

引用:
原帖由 vanga 於 2017-3-20 01:16 PM 發表

why 貪曾 比 icac 查 ?
why 689 無 ?
1. 貪曾坐緊監
2. 你又知無?

冇咩料到

引用:
原帖由 tailikhk 於 2017-3-20 01:18 PM 發表

1. 貪曾坐緊監
2. 你又知無?
咁 689 呢 ?

習主席握咗大半分鐘手……誰能代替你地位!cy

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-3-20 12:56 PM 發表

所以,咁扑街,比人屌,最少要受。。。,
方丈,好小氣,唔屌得㗎。。。。

註,中國歷史上侵略別國,都唔係少㗎。。。歷史,唔係作假。。。
中共沒受嗎?
日日讓泛民肥佬黎老作新聞, 老屈

他們仍很安全的生活

大美國的異見份子在中東, 曉基斯坦

也要死

香港局面真的有穩住?

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-20 13:47 發表

中共沒受嗎?
日日讓泛民肥佬黎老作新聞, 老屈

他們仍很安全的生活

大美國的異見份子在中東, 曉基斯坦

也要死
佢屈人,人屈佢,,,起碼有少少公道。

引用:
原帖由 FredPerry 於 2017-3-20 09:18 AM 發表
唔突顯香港有港獨CY邊可能升得咁快,中共最怕獨。
CY睇中中共弱點出擊一擊即中。
所以我至今都維持睇法:梁遊同港大學宛班人根本就係鬼!

比曾生當選,跟住叫CY管返佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]