• 瀏覽: 3,676
  • 回覆: 46
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 12:04 PM 發表
一切從源頭減廢!

無錢又無能,唔好來香港!
你叫D港廢唔好上去娶同嫁先講啦

廢人發嗡瘋,都唔面對現實

引用:
原帖由 k808964 於 2017-3-20 12:17 AM 發表

你叫D港廢唔好上去娶同嫁先講啦
上去嫁娶,即是應該每天有150人移民上大陸,人民應該由落後小香港流向科技經濟發達的大陸,香港人口應越來越減少,公屋需求越來越少,可以減少起公屋。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-20 02:18 AM 發表

上去嫁娶,即是應該每天有150人移民上大陸,人民應該由落後小香港流向科技經濟發達的大陸,香港人口應越來越減少,公屋需求越來越少,可以減少起公屋。
最慘係個個同你一樣講就天下無敵,又走唔到,又想住D福利,咪唯有申請D大陸人落來,仲有D仆街就係收錢假結婚既,本來呢人D落來點都要捱(當然有D好有錢),但班犯民狀棍為選票同攪亂香港,走去司法67,用港人錢仲要新移民謀福利,由七年減到一年可以,仲有愛心爆柵專將南亞人引進香港,大派銀紙免費餐,班仆街不知感恩仲要四出犯案,無惡不作,以上種種證明犯民係始作俑者,最鍾意與全港市民為敵

e....咁 G 婆 你咪首先要自盡死撚左佢
成9日上大陸間炮房度搵小鮮肉攪野

咪就係你呢 d 北上搵女/仔 攪到有新移民出現

好弱智

150個名額係“家庭團聚”

咁只會令其在港家人既居住環境更濟迫

而唔會令住屋需求增加

樓主請不要鼓吹岐視,去平機會投訴有機會被告的。
廢的定義不在於個人出生地,梁天琦一樣大陸仔,講搵錢,相信叻個樓主;用呢個原則,樓主又算唔算廢?

公屋問題,成日都講取消公屋,冇能力就去大陸住;大陸幅員大,只要交通過關更有效率,使乜屈住豆腐膶咁大的公屋

唔駛繫到分化

香港每年新增既人口(出生+移民-移民走+ 死亡) ,每年只要大約15000個單位就足夠

睇返香港歷史, 香港也只有系曾任權既年代會少過尼個數字

樓宇數量,過多幾年一定可以解決,但樓價問題就好睇經濟

最卜街又要歧視大陸人,又要死上大陸。
你老味,無喺大陸交稅,咪撚上去攞人著素。

人哋都未小你踏臭人哋啲單車

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 12:04 PM 發表
一切從源頭減廢!

無錢又無能,唔好來香港!
支持

香港人口減少果日,果時香港既經濟, 廢青都係買唔到樓
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-20 02:18 AM 發表

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-3-20 05:49 PM 發表
香港人口減少果日,果時香港既經濟, 廢青都係買唔到樓
買不到的廢青,大部分是新移民二代。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]