• 瀏覽: 3,680
  • 回覆: 46
非常簡單,無錢住私樓的,一律不批!
新移民及其配偶及子女,一律喪失申請香港公屋資格,但不來香港的話,全家可以申請大陸保障房,農民房。

只要中央不放這批有離心的蝗蟲過來,香港好快可回復元氣。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 01:58 AM 發表
新移民及其配偶及子女,一律喪失申請香港公屋資格,但不來香港的話,全家可以申請大陸保障房,農民房。

你呢部分開兩個層次討厭,第一唔比申請,你有冇問個泛民個邊,全部福利包括南亞難民,全部全部都係佢地爭取返來,即係意味着,就算將來有真普選,我絕對肯定呢D福利,一定有, 蔡耀昌連 綜援同公屋,攪到七年先可以申請,變咗一年可以申請,重唔L多謝佢,乜未夠七年港人子女,雙飛同 菲傭案全部都係泛民攪出來,以上民主派攪出來小動作唔洗理,因為我驚你唔知邊個係攪手,第二乜 保障房,香港有權力,要求第二個省,起比呢班新移民,如果起比佢地住,呢班人重有冇居港權,除非你係 習近平,咁就易搞好多,不過你心目中都覺得係至惡同話得事個個,一唔夠人地講,就話人地係新移民,yes sir你至惡最話得事,個個都聽你講。

[ 本帖最後由 吳尊函 於 2017-3-19 11:26 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

一切從源頭減廢!

無錢又無能,唔好來香港!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 12:04 PM 發表
一切從源頭減廢!

香港自己請佢地黎,你咪叫班泛民垃圾議員推翻呢個政策囉!如果佢地肯一陣間就搞掂,但問題係班垃圾會做咩!

冇必要取消,減少數字就得,由150/day改做50/day,而且包埋所有大陸人來港

因為每日一百五十個單程證名額係家庭團聚,未包括大陸生留港工作、優才計劃、投資移民等

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2017-3-19 01:14 PM 發表

香港自己請佢地黎,你咪叫班泛民垃圾議員推翻呢個政策囉!如果佢地肯一陣間就搞掂,但問題係班垃圾會做咩!
大陸政府不放行,自然無法來,來了旅行,也無權申請公屋。
泛民當然想更多對大陸政府有離心的人來,壯大自己,爭取港獨,為何中共要支持港獨?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 12:04 PM 發表
一切從源頭減廢!

即係150無問題,只要有錢,但你兩個方法,絕對有人反對,肯定冇可能,不而微調直接D,無錢每人比D錢,係佢地地方買樓,而且容易簡單。

源頭減廢?

我又問下樓主......
完全停止輸入會點

最少有三分一小學教師失業,去酒樓食飯都要自己攞碗筷。

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-3-19 04:06 PM 發表
最少有三分一小學教師失業,去酒樓食飯都要自己攞碗筷。
教師可以轉行教老人!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 05:06 PM 發表

教師可以轉行教老人!
敎老人,又邊個找數,而家D後生,連兩元搭車都想cut,何況重要哂錢教老人家。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 05:06 PM 發表

教師可以轉行教老人!
小學生返學係強制,老人就興趣班,可返可吾返。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 12:04 發表
一切從源頭減廢!

咁應該揾泛民算帳,不過如果你係支持泛民的人,只能話你白痴。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-3-19 01:58 AM 發表

樓主係吾係吾可以返大陸結婚?又老又醜又窮港男港女點算?等同你住緊公屋,但前面有幅地要起公屋,你話吾得,擋住我海景一樣,自私囉

引用:

你攪清楚果150人點解會落來先講啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]