• 瀏覽: 4,322
  • 回覆: 62
蘇聯都解左體啦
仲日日紅牆鐵幕, 根本上去洗緊人腦既就係你班pk
回歸前連反對黨都無, 港督直情係女皇欽點, 回歸前連錢都係女皇頭,去醫院都係女皇恩賜,瑪嘉烈, 威爾斯。
香港只有在回歸後中共統治下,可以比香港人做特首,

仲係到日日散咩紅色恐怖
有病

年輕人係香港搵夠仲唔走咩, 香港政府稅又識收, 咩福利都冇比, 退左休個代交左成世人稅去公立醫院睇醫生等到明年今日都未必有得睇, 依家打緊工個代衣食住行樣樣都就住就住洗: 車費隧道費年年加, 可加可減機制政府又冇牙力同人fight; 政府賣商場比領展由得佢加租, 最後又係普通市民受哂; 樓價地價貴又係有心冇力; 咩發展新產業又係得個講字; 任何政府工程十定貴過出外面幾倍, 比完錢有咩問題又唔洗負責任..........

依家香港班高官仲好學唔學, 學埋哂大陸d官腔, 有咩問題都一律照稿讀, 總之答非所問夠鐘走人, 個個都係A字膊, 新聞唔打字幕你以為個班只係一個小小Officer而唔係局長, 大佬呀你做緊咩位呀, 你個個位禁高人工係用黎拆彈嫁, 照guideline搵個Assistant都得啦, 最抵死都係一律唔洗負責

依家仲大大聲話佢愛香港個d唔係傻嘅, 就一定係自己另有企圖搵人著數, 人家大陸有錢佬個個一早搵夠就走資分散風險, 班愛港分子搵埋著數你估佢轉頭唔走咩? 係有人唔走嘅, 冇能力走個批咪唔走囖

都有人回流香港嘅, 不過人地係揸住2本passport, 你信唔信佢有咩事唔唔走呀?

總之後生有意思走就襯早走, 到時走唔到就要同班傻嘅一齊留低睇其它人遠走高飛

吾好乜都賴大6啦,每年有幾多南亞新移民邊有人提,一樣搶福利,上星期無記套片講板球,間小學大部份南亞學生,全片一句本地話都無講過,班76睇到咩?

敘利亞一向係中東最富足的國度,但無知天真又善良和平的人民受歐美的煽動,令國家變成煉獄。
同樣係香港,泛民抹黑政府,煽動人民暴動,用心惡毒。支持泛民的人,不要埋怨為何社會撕裂,發展停頓,因為是你們造成的。

快D走, 唔阻你

臘腸新聞睇少D啦

D廢人係到發嗡瘋,走係個攪手,唔咪班傻仔,人去哈佛,牛津,你就去赤柱,羅湖,仲唔清醒,一世做地底泥啦,如果係好嘢,邊個老豆老母都益自己仔女啦,你見唔見班仆街賤人攪手D仔女出來衝呀傻仔

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-3-18 06:45 PM 發表

叫人做打手係唔可以掩飾你打手的身份.
回歸後的年青人被褫奪了前景, 世上冇免費午餐, 左狗奴才必定要付出代價.
你要走就快D走啦,講咁多把L咩

廢青係走就快撚D

引用:
原帖由 漢奸走狗卜街死 於 2017-3-20 02:25 AM 發表
廢青係走就快撚D
班癈柴黃絲睇漫畫,講粗口,食煙仔就叻,
移民,?憑乜本事呢?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-3-18 12:46 發表
前陣有套大熱日劇,名叫【逃避可恥但有用】,內容講述確信「可愛是無敵」的新垣結衣,受薪成為IT宅男的妻子,其實是為逃避日本麻煩的職場現實。在此劇之前,一般理解逃避現實為掩耳盜鈴,沒有正視問題,反而拖延了解 ...
人家權貴都留洋留學。。。就知事實是怎麼樣的呢。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-3-20 12:45 PM 發表

人家權貴都留洋留學。。。就知事實是怎麼樣的呢。
哈哈 ... 人家有錢就是任性

你眼紅都無謂喇

引用:
原帖由 vanga 於 2017-3-20 14:07 發表
哈哈 ... 人家有錢就是任性

你眼紅都無謂喇
見怪不怪,都唔會眼紅啦。。。
人家一邊攞住外國居留權,外國國藉,
一邊叫愛國。。。即使厭惡又如何,有錢不是任性,是大 x曬。。。。
難為,還有一大班似我樣的窮鬼,無償幫佢地扯大旗。。。

引用:
原帖由 pptinapp 於 2017-3-20 09:52 發表

班癈柴黃絲睇漫畫,講粗口,食煙仔就叻,
移民,?憑乜本事呢?
啟德前機場地,二萬一呎。
宜家咁貴租,做護士消防嘅都買唔起樓啦。  成班咁嘅廢青,重想儲錢移民。。。真係發夢

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-3-20 03:02 PM 發表

見怪不怪,都唔會眼紅啦。。。
人家一邊攞住外國居留權,外國國藉,
一邊叫愛國。。。即使厭惡又如何,有錢不是任性,是大 x曬。。。。
難為,還有一大班似我樣的窮鬼,無償幫佢地扯大旗。。。
哈哈 ... 大把 hk 人, 一邊話 d 水貴, 一邊日日用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]