• 瀏覽: 4,311
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-3-18 04:56 PM 發表

打手,你幾時走。
叫人做打手係唔可以掩飾你打手的身份.
回歸後的年青人被褫奪了前景, 世上冇免費午餐, 左狗奴才必定要付出代價.

廢青肯過主啦,好行夾唔送

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-3-18 06:45 PM 發表
日日開帖,唱衰香港,重唔係打手,係唔係好L好揾,我一個帖都未開過,開一個帖幾多錢, 介紹吓好喎,唔好賺盡。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-3-18 12:46 PM 發表
前陣有套大熱日劇,名叫【逃避可恥但有用】,內容講述確信「可愛是無敵」的新垣結衣,受薪成為IT宅男的妻子,其實是為逃避日本麻煩的職場現實。在此劇之前,一般理解逃避現實為掩耳盜鈴,沒有正視問題,反而拖延了解 ...
啊?

咁快就扯旗投降啦,樓主?

三個就頂唔順,後面仲有幾十個,你咪要跳樓死咗佢?

你都係快啲躝,有咁遠躝咁遠,以保護你弱小心靈*^O^*

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-3-18 06:45 PM 發表

回歸後的年青人被褫奪了前景, 世上冇免費午餐, 左狗奴才必定要付出代價.
黃台昂仲話諗下點解年青人要暴動?

因為暴動嗰班暴徒,真係on99, 你都on居啦…人地就有女又有錢,你有咩?50萬+幾十粒偉哥,你有冇啊?

乜叉都冇,輸到淨係想著草……*^O^*

好行夾唔送……

快走,叫埋父母賣樓. 樓價可回也.

講到大義凜然。有無人好似聖地甘雄咁出來。。係我就跟佢。唔好下下滿口仁義道德。背後男盜女娼。自以為係革命者。
實則比人洗腦。仲以為好型。。

樓主好行夾唔送,千其唔好望返轉頭,更加唔好走返轉頭

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-3-19 11:06 AM 發表
樓主好行夾唔送,千其唔好望返轉頭,更加唔好走返轉頭
點走啊,無錢又無才

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-3-19 11:33 AM 發表

點走啊,無錢又無才
買張機票飛德國,落地即撕護照扮難民

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-3-19 11:35 AM 發表

買張機票飛德國,落地即撕護照扮難民
個樣有些難度

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-3-19 12:06 PM 發表

個樣有些難度
可能人地本身就係南亞人呢

係就快D走啦.

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-3-19 12:16 PM 發表

可能人地本身就係南亞人呢
吾怪之得啦

其實我看香港的情況,可以講:
現時上了年紀的上一代,太緟意戴有色眼鏡,去約束下一代的年輕人,
我指的上一代是三十歲尾以上,或上了年紀的老人家。
問題是在香港社會上,無論下一代做甚麼事,即使是再高的學歷,也不會受到尊重,
同時也必須受到上一代多翻批評和指點,及老一輩的嚴厲管束,
而在上一代人的思想中,永遠也是十分保守,一看見年輕人,就無視和工作上貶低他們,
因為就算看見已經是滿了成年歲數的下一代,也只是長不大的細路。
就等於上一代喜歡中國傳統比較多,相反年輕一輩喜歡日本文化潮流比較多...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]