• 瀏覽: 1,906
  • 回覆: 33
阿大學生樓主
你指責現屆政府逼你哋犯法成政治犯!
你何否列出現屆政府推出乜政策令你睇唔到前途?
衹見現屆政府大部份民生政策都被犯民議員拉布休會拖延,不能上馬,是否令大學生反政府的主因?

丁蟹

別人錯晒自己無錯, 呢D係廢青思維
引用:
原帖由 daimonster 於 2017-3-18 11:52 PM 發表

咪廢話假命題

無論身處邊度幾時都係靠自己努力, 靠政府幫係自己怕輸怕死, 外國人China Pig一詞早於內地改革前已經有, 因為外國有工其他人吾做華人做, 兼職留學與當地人競爭, 香港人早於八十年代已於加拿大炒房地產 ...

敘利亞一向係中東最富足的國度,但無知天真又善良和平的人民受歐美的煽動,令國家變成煉獄。
同樣係香港,泛民抹黑政府,煽動人民暴動,用心惡毒。支持泛民的人,不要埋怨為何社會撕裂,發展停頓,因為是你們造成的。

近年來香港年青學生親身體會~中共匪行……

引用:
原帖由 20168 於 2017-3-19 10:44 PM 發表
近年來香港年青學生親身體會~中共匪行……
咁唔爭在去埋敍利亞,伊拉克,烏克蘭,阿富汗,
比較埋{民主}萬能行啦.

臺灣人民學到了對共產黨善良,證實是一件蠢事……

其實香港人已經算厲害,回歸後到現在還可以繼續講一番流利廣府話,
順便講,好多人都只睇表面,話泛民班議員咩都反一餐,想踢走泛民,
其實背後真正出賣香港人,係親中共..班建制派議員,
班人一直都好想滅廣府話,致力推行普通話及簡體字,目的就是鼓勵港人融入中國內地。

我只係睇到犯民點收帛金攪事 ,處處與民為敵

一個又圍校委,又衝擊示威區,又攪炸彈,又做暴徒都叫好學生,判三年輕到無輪益咗佢,而家三年當叫咗反醒咋

大妖,教授,目師,輸機,攻盲狀棍,犯民你哋而家開心害死咗條女,又是你哋D仔女出來衝,攪事帶頭出完聲就即刻鬆,有報應嫁

有時D杰青都傻得幾可愛

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2017-3-18 09:37 PM 發表
三件臘鴨, 做左監躉,,一樣要 無畏無懼…
最怕佢知驚以為唔攪事,下次仲有判三年咁好彩

引用:
原帖由 daimonster 於 2017-3-18 11:52 PM 發表

咪廢話假命題

無論身處邊度幾時都係靠自己努力, 靠政府幫係自己怕輸怕死, 外國人China Pig一詞早於內地改革前已經有, 因為外國有工其他人吾做華人做, 兼職留學與當地人競爭, 香港人早於八十年代已於加拿大炒房地產 ...
師兄所講正正係王杰青寫照

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-3-19 03:49 AM 發表

你記住用番你呢幾句去普渡嗰班撐7警嘅男屍至好.
七警犯罪就係犯罪,而家大家係講判刑嘅公平,同一事上王杰青嘅判刑同七警判刑相差百千里,咁仲有公義?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]