• 瀏覽: 2,795
  • 回覆: 25
+6
引用:
原帖由 lewark 於 2017-3-16 09:54 PM 發表
你地自把自為。小販無講過要你地去幫手出聲。你地就鼓動所謂魚蛋革命嘅暴動。
黃絲群包括疑似黃之鋒包哂面裝大肚走去參與擲磚。
好啦。而家有三個頭腦發熱嘅年青人被定罪。

你地呢班幕後攪手有何感想?
劉小麗重煩緊宣誓事件,邊有閒去感想,要想既都去想如何保住十萬八萬一個月的特權階級。

幾年以來香港的政治環境真正越發畸形惡劣,竟由一班體制內賺緊十萬八萬一個月的權貴階層,一直主導推動包含對抗政府的社會運動。
由反8.31政改方案到推動佔領運動,到特首選舉全力支持一位承諾以8.31為基礎重啟政改的參選者,所做的一切只為拖跨cy,所謂民意只是用於政治目的。

當中唔知有幾多人可以用推動民主的名義,收受不明來歷的政治獻金,似乎社會撕裂更有利於他們的錢途。

香港人真係要自求多福。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-3-16 09:54 PM 發表
黃毓民。劉小麗。戴耀廷,當有年青人被判暴動罪成有何感受
佢地話 "睬你都傻, 又無人用槍指住佢地掟磚"

引用:
原帖由 我係小甜甜 於 2017-3-16 10:56 PM 發表
劉小麗利用班無腦傑青,踩著班年輕人的血汗,便做咗月薪十幾萬嘅尊貴議員,印印腳享福!
所以幾時都係精人出口,笨人出手⋯⋯
要怪就怪班傑青蠢夾天真,信錯班政棍!
我只在家睇電視.

引用:
原帖由 lewark 於 2017-3-16 10:02 PM 發表
黃毓民事後繼續鼓動青年人要堅守信念。(繼續去死吧):

https://youtu.be/stHmE8ioOB0
黃毓民鼓勵年青人堅持造反終會勝利呢段好好,

好有激勵作用,自比孫中山更係絕妙.

三個孫中山要坐三年,其餘孫中山又點呢.

引用:
原帖由 pieter2046 於 2017-3-17 08:24 PM 發表

劉小麗重煩緊宣誓事件,邊有閒去感想,要想既都去想如何保住十萬八萬一個月的特權階級。

幾年以來香港的政治環境真正越發畸形惡劣,竟由一班體制內賺緊十萬八萬一個月的權貴階層,一直主導推動包含對抗政府的社 ...
魚旦議員唔講撐邊個 但佢班打手撐曬光頭佬

一於你死你事

引用:
原帖由 lewark 於 2017-3-16 10:00 PM 發表
呢班友。右邊個位疑似黃之鋒到今日都係逍遙法外。
佢地自己無事就得啦

引用:
你地自把自為。小販無講過要你地去幫手出聲。你地就鼓動所謂魚蛋革命嘅暴動。
黃絲群包括疑似黃之鋒包哂面裝大肚走去參與擲磚。
好啦。而家有三個頭腦發熱嘅年青人被定罪。

你地呢班幕後攪手有何感想?
佢地會話傻仔自願唔關佢地事,信唔信佢地可以舉10000個理由證明唔關佢地事

[ 本帖最後由 e5432whm 於 2017-3-27 08:29 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 pieter2046 於 2017-3-17 08:24 PM 發表

幾年以來香港的政治環境真正越發畸形惡劣,竟由一班體制內賺緊十萬八萬一個月的權貴階層,一直主導推動包含對抗政府的社 ...
呢幾年眼見飯民龍門一直搬,唯一不搬的係推動顏色革命

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]