• 瀏覽: 14,074
  • 回覆: 13
引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-3-16 02:43 AM 發表
民主系無敵,民主可以當飯吃,民主可以戰無不勝,民主系萬能,民主是一切
笑者無知。

台灣完全唔需要太空衛星,因為雷達,衛星全部與美國資訊共享。台灣建立在美國太空資訊之上,只要美國衛星監察投資不少於大陸,台灣穩贏。

大陸對手係美,日,軍事要攻防兼備。台灣唔使,只需要攻擊武器。一粒攻擊導彈百幾萬美元,一粒防禦導彈千幾萬美元。台灣使一百萬美元軍費,大陸要一千萬美元以上,台灣軍費只需大陸十幾份之一。

有人會質疑台灣唔使防咩?台灣真係唔使點防,美,日唔協防台灣,台灣必敗。美,日協防台灣,台灣絕對打不下。

唔使炸大壩,北京,上海,香港各射一粒導彈。大陸經濟已經大倒退,全國大走資,人踩人。

台灣唔使強,射千零公里,打到沿海城市已足。台灣係唔需要發展洲際導彈。

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-16 10:33 AM 發表

你以為中國沒有攔截,中國不會用導彈還擊!!!! 中國任何一個導彈都比台灣優勝百倍兩方互射你話邊個傷D。
大陸導彈勁百倍有乜用。台灣射中程導彈,大陸射洲際導彈,勁係勁,無用嘅。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2017-3-16 10:47 AM 發表

小天真.台灣跟美國幚交都沒有.咪成日吹得就吹啦/
大陸與美國有邦交,以你觀點有邦交先幫,美國會幫大陸打台灣?

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2017-3-16 05:01 PM 發表

正式邦交都沒有,你真認為台灣有事,美國會賣命?

沒事時吹到同你真兄弟.賣下丸仔白粉比你,有事兄弟你頂住,大佬我走先.

一個正式的條約都沒有,全是政客吹的都信到足.這種人真該死.
原來你平時為人咁樣,無事自認係大佬,有事係契弟,自己走先。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2017-3-16 07:50 PM 發表

難道會跟你這無柒碌講心?
一開口就出口傷人,你的人品可想而知。

引用:
原帖由 yc0688 於 2017-3-16 08:12 PM 發表
其實大黃蜂打不過殲二十,美國航母想幫台灣也幫不了,灣灣還是投降可以少死幾個。
整天幻想台灣投降。1949年到今天2017年,仲未瞓醒。

引用:
原帖由 yc0688 於 2017-3-16 08:26 PM 發表

不投降的下場就是殺光光。
1949年到今天2017年,殺光台灣人未?

發緊強國夢,夢醒一場空。

引用:
原帖由 yc0688 於 2017-3-16 08:41 PM 發表

現在有能力阻擋美國海軍介入了,台軍算好命,現在是時候送他們下地獄了。
有乜能力?又係吹水,打J。

台灣仍然未打落來。

引用:
原帖由 普羅旺斯少年 於 2017-3-16 09:02 PM 發表
軍費大幅增加50%,台灣人民D血汗錢就這樣雙手奉獻給美國了。
大陸人民血汗錢又係雙手奉獻俾俄羅斯。

引用:
原帖由 chachachacha 於 2017-3-16 09:45 PM 發表
呆灣得啖笑,連賓賓都不如竟然想同大陸比
太過抬舉大陸。大陸咁掂,就唔使咁多大陸人來香港做乞兒,扮假和尚。

引用:
原帖由 bbfc5586 於 2017-3-21 11:54 AM 發表

係啦
又話反攻
講左幾十年
連話事權都保唔到
宜家2017啦
係唔係要等到7102呀
你唔知反攻大陸的蔣介石幾時死咗。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]