• 瀏覽: 14,085
  • 回覆: 16
引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-3-15 11:52 PM 發表
連台灣媒體對台「國防部」的吹噓也大大不以為然

https://www.youtube.com/watch?v=8fO6IRvd40s
國軍炸三峽大壩同篇報大陸的水壩同核設施冇觸犯國際法。

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-16 10:31 AM 發表
算了,中國如今經濟強大,武統雙方都大損失。 不如咁,台灣乖乖歸順。中國考慮比多些優惠給台灣振興台灣經濟。
點解唔係共匪乖乖歸順?

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-16 10:34 AM 發表

你說這句除了證明你的智商之外什麼都沒有。
從來只有官軍特赦匪軍之事,那有官軍要匪軍特赦。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-3-16 10:25 AM 發表
唔使炸大壩,北京,上海,香港各射一粒導彈。大陸經濟已經大倒退,全國大走資,人踩人。
個人覺得破壞水壩同核設施會有用D,破壞山東同遼寧的核電廠,京畿範圍即時告急。

福島的例子,其實要破壞核設施唔係好難。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:28 AM 發表

我支持你!
但大陸依家係國際上官方代表。
即係大陸為官台灣為匪
趙盾弒其君,匪即係匪,唔會因為"被承認"而擺脫係匪的事實。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:36 AM 發表

國民黨弒大清帝國,實為匪也?
驅除韃虜,還我中華,係中國人來說,袁世凱同國民黨係複國,唔係匪。

當然,如果你係清狗漢奸,當然會話國民黨係匪。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:41 AM 發表

妖講真。有邊個政權唔係打返黎?
用你邏輯。美國係今日都應該係英法底下作亂既"匪"?

但事實係, 正正係"被承認"先會為正統。
匪做出有益於我之事,可予特赦或寬恕。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:47 AM 發表

睇得多小說反清復明上腦?
咩叫外族咩叫中國人?
秦算唔算?唐算唔算?元算唔算?
元當然係外族,清都係外族,係歷史事實,係個D比匪黨洗腦的無知人士,先會不認歷史事實,認賊作父。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:52 AM 發表

咁佢地既下一代係唔係要殺晒人佢?
你小心wor. 你自己都可能有外族血統嫁
現今蒙匪之一支及滿匪已歸順中國,彼等以往之罪孽可予特赦及寬恕。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:57 AM 發表

搬龍門搬到呢
共匪如果歸順,亦可同樣同待處理。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:59 AM 發表

共匪覺悟吧,否則必遭大水及幅射之災。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 12:03 PM 發表

你令我諗起日本
點解你唔早幾年叫佢地覺悟呢.
大水及幅射
可知要製造幅射之災其實好容易。

引用:
原帖由 台灣的老闆 於 2017-3-16 12:21 PM 發表

被4萬萬中國人及各階級政黨一腳踢過海到台灣、誰是匪呢?
台灣地區長達幾十年的兩蔣時期國民黨一黨獨 ...
是當年,但今日匪黨已遭14萬萬中國人及各階級政黨唾棄。

引用:
原帖由 台灣的老闆 於 2017-3-16 12:29 PM 發表
同時期的大陸雖然窮是窮一點、但是始終是各階級政黨一起參政的政協制度、人大開會討論。
今天依然是。台灣你莫 ...
中國民主黨呢、中國社會民主黨呢? 農民階層同工人階層有幾支持匪黨?

引用:
原帖由 台灣的老闆 於 2017-3-16 12:55 PM 發表

匪黨=國民黨、民進黨、台灣各個阻礙統一、不斷編瞎話洗腦台灣人的各政黨。
共產黨是真正的代表大多數人!如果共產黨是匪黨 ...
匪者,搶奪、盜取他人財物土地者,唔識查下字典,連咁簡單中文都唔識,一係冇文化,一係你根本唔係中國人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]