• 瀏覽: 14,086
  • 回覆: 162
引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-3-16 09:50 PM 發表

太過抬舉大陸。大陸咁掂,就唔使咁多大陸人來香港做乞兒,扮假和尚。
台灣人搞電話騙案都唔差

引用:
原帖由 學到老 於 2017-3-16 10:52 PM 發表
唔係我禁住,台灣一早已武統中國呢,

我叻唔叻仔呀?

引用:
原帖由 班納沒恨 於 2017-3-17 10:48 AM 發表

點解要打台灣, 用台灣証明民主會窮,比14億人睇同人板,  呢樣有咩唔好?
講得啱
唔止窮
仲會亂
食飯買野都要分黨分派

引用:
原帖由 bbfc5586 於 2017-3-21 11:54 AM 發表

係啦
又話反攻
講左幾十年
連話事權都保唔到
宜家2017啦
係唔係要等到7102呀
你唔知反攻大陸的蔣介石幾時死咗。

引用:
原帖由 香江強國人 於 2017-3-21 12:08 PM 發表

你唔知反攻大陸的蔣介石幾時死咗。
即係死左就唔會有反攻

邊有得同大陸打啊~~~

只能說形勢比人弱  對台灣 跟美國態度完全不同啊

得個笑字

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-3-16 02:43 AM 發表
民主系無敵,民主可以當飯吃,民主可以戰無不勝,民主系萬能,民主是一切
當真。
台灣有真的美式民主,美式民主可以當飯食,不過要年年進貢比美國!
慶祝台灣由四小龍變成四小蟲!

引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 10:50 AM 發表

個人覺得破壞水壩同核設施會有用D,破壞山東同遼寧的核電廠,京畿範圍即時告急。

福島的例子,其實要破壞核設施唔係好難。
可以讓彎彎試試,正好給了大陸用核武的借口一勞永逸。還特么破壞核電站,生怕彎彎死的慢,別說核武,導彈,單單遠程火箭炮就可以覆蓋台灣,彎彎不是攔截導彈很厲害么,攔截幾百梅火箭彈試試😄

一打台灣就冇路行希望所有台灣人游泳好叻

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-16 10:45 AM 發表

中國有大把中程,還有中國是可以攔截台灣的導彈。明白未。導彈台灣100%輸。但導彈很貴,中程導彈一支要成2500萬美元。 幾乎等於一架殲十價錢。所以中共都不想用導彈收復。或者要打海戰。 這個中共有機會輸。畢竟中 ...
香肛既言論毋需理會,,
大陸統一台灣毋需動武器做成血流成河,,用【點穴】收服台灣,,,用網絡進行攻擊,干擾雷達及電腦,軍武器就變成廢了武功

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]