• 瀏覽: 14,087
  • 回覆: 162
引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 10:37 AM 發表
從來只有官軍特赦匪軍之事,那有官軍要匪軍特赦。
我支持你!
但大陸依家係國際上官方代表。
即係大陸為官台灣為匪

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-16 10:45 AM 發表

中國有大把中程,還有中國是可以攔截台灣的導彈。明白未。導彈台灣100%輸。但導彈很貴,中程導彈一支要成2500萬美元。 幾乎等於一架殲十價錢。所以中共都不想用導彈收復。或者要打海戰。 這個中共有機會輸。畢竟中 ...
中國導彈再勁一嘢就俾套薩德廢佐武功😂😂😂

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:28 AM 發表

我支持你!
即係大陸為官台灣為匪
趙盾弒其君,匪即係匪,唔會因為"被承認"而擺脫係匪的事實。

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2017-3-16 10:33 發表

你以為中國沒有攔截,中國不會用導彈還擊!!!! 中國任何一個導彈都比台灣優勝百倍兩方互射你話邊個傷D。
師兄
此人不理也罷

引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 11:31 AM 發表
國民黨弒大清帝國,實為匪也?

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:36 AM 發表

國民黨弒大清帝國,實為匪也?
驅除韃虜,還我中華,係中國人來說,袁世凱同國民黨係複國,唔係匪。

當然,如果你係清狗漢奸,當然會話國民黨係匪。

引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 10:33 AM 發表
點解唔係共匪乖乖歸順?
從來只有國力弱的歸順國力強的。

你這句話 1949 前由蔣介石講就對了。你 out 啦!

引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 11:31 AM 發表
妖講真。有邊個政權唔係打返黎?
用你邏輯。美國係今日都應該係英法底下作亂既"匪"?

但事實係, 正正係"被承認"先會為正統。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:28 AM 發表
我支持你!
即係大陸為官台灣為匪
正確。

引用:
果然係腐儒。

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:41 AM 發表

妖講真。有邊個政權唔係打返黎?
用你邏輯。美國係今日都應該係英法底下作亂既"匪"?

但事實係, 正正係"被承認"先會為正統。
匪做出有益於我之事,可予特赦或寬恕。

引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 11:40 AM 發表
驅除韃虜,還我中華,係中國人來說,袁世凱同國民黨係複國,唔係匪。
當然,如果你係清狗漢奸,當然會話國民黨係匪。
睇得多小說反清復明上腦?
咩叫外族咩叫中國人?
秦算唔算?唐算唔算?元算唔算?

引用:
原帖由 molittlemo 於 2017-3-16 11:47 AM 發表

睇得多小說反清復明上腦?
咩叫外族咩叫中國人?
秦算唔算?唐算唔算?元算唔算?
元當然係外族,清都係外族,係歷史事實,係個D比匪黨洗腦的無知人士,先會不認歷史事實,認賊作父。

引用:
原帖由 paoon 於 2017-3-16 11:50 AM 發表
元當然係外族,清都係外族,係歷史事實,係個D比匪黨洗腦的無知人士,先會不認歷史事實,認賊作父。
咁佢地既下一代係唔係要殺晒人佢?
你小心wor. 你自己都可能有外族血統嫁

引用:
原帖由 星海揚帆 於 15/3/2017 23:52 發表
連台灣媒體對台「國防部」的吹噓也大大不以為然
https://www.youtube.com/watch?v=8fO6IRvd40s
其實蔡大小姐一直美夢不醒,是抱著美國大腿的美夢。她甚至異想天開將美國綁上戰車對抗中國。但她有否考慮過台美並非盟國關係, 加上台灣是中國其中一個省份,美國憑甚麼為妳而戰呢? 以中美現時相互間的經濟利益關係,閒時哄哄妳擺擺姿態是有可能的,但為台灣而與中國開戰? 請死心吧! 在美國眼中台灣極其量只是一隻棋子,當利益所在台灣最終不難成為棄子。歷史可鑑啊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]