• 瀏覽: 59,308
  • 回覆: 355
  • 追帖: 117
+27
紙上談兵, 任你點吹都得

呢一代既核心官員, 基本上個個讀飽書
問題係佢地下面班友, 中國人惡習鐘意刷鞋, 但又刷錯方法成日搞出大頭佛
689就係一個好例子

我看中國是很單純的, 儒家思想社會, 就是人不犯我, 我不犯人....
被西方國家欺凌, 挑撥離間了那麼多年, 仍然只是搞下罵戰; 如今又被迫發展強大軍事, 始作俑者都是紅鬚綠眼人的侵略主義天性使然, 挑釁國際間的紛爭, 日韓這些小國中計, 中國人不要中計。

這么長當然不會看,但也許已猜到七八,
在這也要表個態,絕大部份的中華兒女,龍的傳人,也支持立馬就開打的,我們早已在等,但只是差了你們的一聲令下呵

又係呢D洗腦式自讚文

阿爺應該沒有人會覺得純潔吧?
身為五大流氓之一,本身就係惡爺吧?
只係係老美和蘇聯下面冇聲出咋噃!

禾以前都以為阿爺好純潔㗎,但俾啲師兄提醒阿爺援助黑叔叔係要用人家的礦產做抵押,😁
修鐵路係為咗運礦石走架咋😅

兼且阿爺係唯一一個敢賣護國神器----彈導導彈俾人的國家,😅

[ 本帖最後由 timlam123 於 2017-3-14 09:09 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 凸腩肚 於 2017-3-14 09:00 AM 發表
這么長當然不會看,但也許已猜到七八,
在這也要表個態,絕大部份的中華兒女,龍的傳人,也支持立馬就開打的,我 ...
中國人何時被訓練到這麼好戰的?
還是無知者被訓練到國家是否打仗都要由他們話事?

文中有一樣最認同。。
韓國出口。冇左影響不大(上中下價都有大量代替品.亦冇必需原材料及加工品)
但對韓國黎講。。冇左中國就大問題。。

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-3-14 12:16 AM 發表
你們都先滾囘大陸去,才或者會有一、兩個傻子會聼你們的。

大陸這麽好,共奴們呆在香港幹啥?
香港只係中國的一個城市,不爽?滾吧

引用:
原帖由 GARETH 於 2017-3-14 06:32 AM 發表

你咁計,查實大國掘起咪又無靠老美
美國崛起何嘗唔靠英國同歐洲?

收皮啦日本仔二戰時航空母艦都大把 中國買人架二手貨就系度高潮意淫真系救命

收皮啦日本仔二戰時航空母艦都大把 中國買人架二手貨就系度高潮意淫真系救命

引用:
原帖由 食指 於 2017-3-14 09:10 AM 發表

美國崛起何嘗唔靠英國同歐洲?
應該話係踩住英國和歐洲的殘骸而崛起🙈

在這個流氓當道的國際體系下,國際關係是大流氓們為了保護自己的利益而定下的規矩,也就是說,國際準則是大國給其他國家立規矩,在這一點上,韓國沒有一點發言權。

最同意呢段

引用:
原帖由 timlam123 於 2017-3-14 09:14 AM 發表

應該話係踩住英國和歐洲的殘骸而崛起🙈
冇歐洲嘅工業革命,冇一次世界大戰同二戰初期發戰爭財,美國點崛起?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]