• 瀏覽: 59,347
  • 回覆: 355
  • 追帖: 117
+27
中國一向最勁最大量最廉潔 地球有救了 真的有外星人也不怕了

引用:
原帖由 邊際流星 於 2017-3-14 01:51 AM 發表

Well said!

殖民奴覺得現在香港特區這麼不民主不自由

怎麼不滾回自己主子國去

你是犯賤要待在這個地方自虐嗎

殖民奴就是這麼下賤

九唔搭八!!!!  最叻造假 !!!!

引用:
原帖由 awongyuk 於 2017-3-14 05:02 AM 發表
文章有見地, 其實大國並唔係一朝一夕建立起來,中國嘅影響力唔係其他地方可以學得到,莫講話台灣想獨立, 佢昔日所謂獨立能力都係靠老遠嘅美國...
你咁計,查實大國掘起咪又無靠老美

引用:
原帖由 邊際流星 於 2017-3-13 07:35 PM 發表
首先聲明,原文載於天涯,很長的一篇文,不過很有意思,很提神,對中國政府在國際外交上始終都是抗議…抗議…抗議……感到失望的朋友可以進來看看,不會失望的喲。

http://n1.itc.cn/img8/wb/recom/2016/06/2 ...
周圍任何一個國家都不可放放棄朝鮮半島

睇黎中國原來一直想用武既不是台灣 同日本

引用:
原帖由 tfortest 於 2017-3-14 06:16 AM 發表
中國一向最勁最大量最廉潔 地球有救了 真的有外星人也不怕了
講得冇錯,俺90年前己説中國有朝一日是無敵的,哈哈…!

引用:
原帖由 PKD 於 2017-3-14 06:08 AM 發表
中國自己的內部問題,各方面都面臨樽頸位,文章好像全沒有提及,而偏偏這都會大大影響其稱霸之路,甚至乎拖跨自己
是,中國正朝著正確方向發展,J文自大文冇謂多睇。

睇完好表面,
同傳媒睇到嘅差唔多,
無乜特別

引用:
原帖由 PKD 於 2017-3-14 06:08 AM 發表
中國自己的內部問題,各方面都面臨樽頸位,文章好像全沒有提及,而偏偏這都會大大影響其稱霸之路,甚至乎拖跨自己
這就是因為很多人只看來自中國的新聞及資訊,欠缺全面分析。

引用:
原帖由 邊際流星 於 2017-3-13 07:35 PM 發表
  首先聲明,原文載於天涯,很長的一篇文,不過很有意思,很提神,對中國政府在國際外交上始終都是抗議…抗議…抗議……感到失望的朋友可以進來看看,不會失望的喲。

http://n1.itc.cn/img8/wb/recom/2016/06/2 ...
你話老美?老英?商港純潔

引用:

中國日益強大是不爭的事實

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-3-14 12:16 AM 發表
你們都先滾囘大陸去,才或者會有一、兩個傻子會聼你們的。

大陸這麽好,共奴們呆在香港幹啥?
我上次都聽到南亞人講同一句
英國這麼好,英奴們呆在香港幹啥?
你們不走哪有地方給我們這些難民

任何以強國最強為基礎都是9UP

引用:
原帖由 mkkw84 於 2017-3-14 07:11 AM 發表

這就是因為很多人只看來自中國的新聞及資訊,欠缺全面分析。
即系活生生嘅生聞唔洗睇唔洗理,淨系睇微博天涯裡面啲維穩文打飛機?

咁勁就唔好叫發展中國家,即時無晒優惠睇你土共經濟爆唔爆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]