• 瀏覽: 4,413
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-3-18 23:14 發表

看來你已經沒法回答我既問題。不過如果唔想做傻瓜,千奇唔好接受中共和美帝既宣傳技兩。共產黨和美帝都係騙子。
中共唔使普選,該做就做,唔使交代。使乜講大話?
普選呢!大話非講不可,唔系點贏?
騙子到處都系,最重要唔好自己做傻西。

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-3-19 00:15 發表

中共明明代表既得利益者,但話自己代表人民,係人民政府,已經係最大既大話。普選既候選人明朋由中共欽點,但話係真普選。不過,你講得啱,正因為騙子到處都係,共產黨同美帝只會老點人,最重要唔好相信拒地,唔 ...
我唔信中共,但信中國。我信美國,但唔信佢推果套民主政制。明冇?

引用:
原帖由 崇拜五羊皮 於 2017-3-12 10:58 PM 發表
宜將剩勇追窮寇  天網行動常態化中央反腐敗協調小組國際追逃追贓工作辦公室日前召開會議,宣布啟動「天網二○一七」行動。海外追逃力度一年強過一年,這意味着海外反腐將常態化,那些還未歸案的貪官污吏們及其 ...
...外逃貪官大部分不懂外語,生活離不開華人社區,因此當局完全可以動用海外華人力量,發現和聲討外逃的貪官,給那些貪官製造更大的心理壓力和生活不便...

1) 好多內地走出去嘅唔係貪官而係貪官嘅仔女, 呢班官二三代基本上唔係住係所謂嘅華人社區, 華人社區係一般華人平民百姓住嘅有錢極有限...
2) 班官二三代讀幾年大學都唔見得會唔識英文, 就算佢唔係好識英文, 只要有錢, 簡個高質異性做伴侶兼私人助理兼外交大使係咩難事
3) 班官二三代真係再失敗到貼地離唔開華人生活圈都好, 佢地接觸嘅都已經係其他官二三代或者移民嘅二三代或一般留學生, 先唔理其他官二三代, 坦白講, 出左國嘅中國後生仔仲有幾多係愛國愛黨....出左國根本就係想搵新生活, 邊個會理你中國嘅事

引用:
原帖由 崇拜五羊皮 於 2017-3-19 06:39 PM 發表

天網恢恢,欠下中國人民的血汗債始終要還的。
如果一句天網恢恢可以解決問題, 我仲會免費講埋世界和平

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-3-18 08:28 PM 發表

講得好!難得你認為美國民主唔係垃圾。甘香港應該推行全民普選。
假如你認為美國民主唔係垃圾 , 那麼香港應該學美國繼續推行全民篩選

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-3-19 06:24 PM 發表

可是,中國在騙子的手上。
你對此不滿意嗎 ?

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-3-19 05:54 PM 發表

我唔信中共,但信中國。我信美國,但唔信佢推果套民主政制。明冇?
樓主,你同機械人討論,有意思嗎?

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-3-20 12:08 PM 發表

講得好。邊個有資格成為候選人,應該交由全民篩選,不應該由提名委員會決定。
錯 ... 美國不是由全民篩選

在它國內, 有數以百萬計的公民

無論年齡如何 , 身份如何 , 學識如何 , 居住時間如何 , 財富如何 , 無論如何忠誠愛國 ..... 到死的那一刻都無權參選國家最高領導人選舉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]