• 瀏覽: 12,188
  • 回覆: 114
  • 追帖: 1
政長官參選人林鄭月娥下午公布自宣布參選以來的全份政綱。發布會假旺角麥花臣場館舉行,原本在場外示威的香港眾志和人民力量,十多名示威者包括黃之鋒、黃浩銘、林淳軒、劉小麗等,趁傳媒入場期間突襲成功,闖入會場。

示威者在場內反對小圈子選舉,高舉「反對廿三條立法」、「撤銷831」等標語。部分示威者更無視保安人員的驅逐,坐於觀眾席上。

林鄭月娥競選辦主任的陳智思在場內要求示威者先行離開,之後再和林太「connect」。但示威者拒絕,並進一步要求在記者會後向林鄭月娥提問,雙方僵持。原定下午3時舉行的發布會,延至3時半才開始。

在發布會正式開始前,陳智思在台上表示歡迎一眾示威者,但希望他們勿在發布會期間發表意見,尊重過程。
而在場外,示威者在停車場附近等候林鄭月娥到場,警方在場戒備。林鄭月娥競選辦人員、民建聯張國鈞一度被示威者包圍。

好明顯佢地驚啦, 都就黎冇運行囉!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/特首選戰-林鄭公布整份政綱-黃之鋒等示威者闖會場變觀眾-073800700.html

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
同一訴求點解唔去搞胡官同薯片呀?

引用:
原帖由 啤一啤 於 2017-2-27 04:55 PM 發表
自有三數重標準

河童做觀眾

無家教的東西。又是獨裁的東西。只講反對有x用咩,俾點建設性建議,懂嗎?

痴瘋搞亂

引用:
原帖由 啤一啤 於 2017-2-27 04:55 PM 發表
肥佬黎目標要攪林鄭

撐薯片

靜靜地坐係度

引用:
原帖由 123火車頭 於 2017-2-27 05:14 PM 發表

肥佬黎目標要攪林鄭

撐薯片
咁咪肉酸囉
其實薯片同習大大揸過手
會唔會佢先係真命天子呀
好似梁游咁到時又話有鬼
成班又做晒傻仔!!哈哈

鄉下仔!
算把啦
番去屋企做土豪啦!

引用:
原帖由 sohotabc 於 2017-2-27 05:19 PM 發表

薯片可做扯線公仔貪曽2
落台又要入,,,,,,,,,,,,冊,,,,,冊

呢班人係明燈.
佢地反邊個, 即係邊個有能力, 做到事....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]