• 瀏覽: 38,546
  • 回覆: 396
  • 追帖: 2
咁……我都可以叫做“顧問”喎~

no method la, he already try his breast ga la

條友唔係教書咩? 下一代死得人多咯

其實唔係咁差啦,好多人都寫唔到

引用:
原帖由 faulenzen 於 2017-2-27 06:05 PM 發表
no method la, he already try his breast ga la
oh my gut

引用:
原帖由 三級警司 於 2017-2-27 06:05 PM 發表
點解唔用德文寫?咁就少好多人識捉蟲啦!
笑了

引用:
原帖由 武德鼎 於 2017-2-27 04:05 PM 發表
一個警察喺撐警活動上講咗個不恰當比喻,就俾人追殺九條街,一個立法會議員用錯漏百出嘅英文去寫公開信,又會點樣?當然就係俾網民笑到面都黃。「熱血公民」立法會議員鄭松泰(蟲泰)為咗搞大警察 ...
哈哈, 捉人錯處, 自己都錯一半.
文匯報, 有冇咁好笑呀?

引用:
原帖由 saracrystal 於 2017-2-27 06:06 PM 發表
其實唔係咁差啦,好多人都寫唔到
老實講好多人都寫唔到佢呢D 用字, 包括鬼佬都唔會咁寫, 但係用字夠深文法錯亂, 才暴露佢既問題

引用:
原帖由 武德鼎 於 2017-2-27 04:05 PM 發表
一個警察喺撐警活動上講咗個不恰當比喻,就俾人追殺九條街,一個立法會議員用錯漏百出嘅英文去寫公開信,又會點樣?當然就係俾網民笑到面都黃。「熱血公民」立法會議員鄭松泰(蟲泰)為咗搞大警察 ...
怪不得被poly踢走了

啲英文真是呢⋯
大學講師⋯香港的大學水準下降,真是多得佢唔少!

藍絲帶大廚用箸雞手鴨腳都不為過吧?

而家一個博士學位市價幾多?
我想買個

IQ博士學位玩下,過下博士癮。

引用:
原帖由 samealsix 於 2017-2-27 06:09 PM 發表
啲英文真是呢⋯
大學講師⋯香港的大學水準下降,真是多得佢唔少!
其實香港小學中學大學生英文都下降, 一早已經係事實, 問題係佢出黎自曝其短

好彩理大炒咗佢,如果這樣害死大學生!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]